Vesti > Region

Žustra rasprava i OTVORENA SVAĐA do kasno u noć, ali - POKRET EVROPA SAD usvojio listu za izbore, SPAJIĆ NOSILAC

Pored lidera PES Milojka Spajića na listi su i kandidati Saveza građana Civis, Ujedinjene Crne Gore (UCG), Stranke pravde i pomirenja (SPP)

Izvor: K1info/Tanjug

16/05/2023 > 07:47

podeli vest:

Žustra rasprava i OTVORENA SVAĐA do kasno u noć, ali - POKRET EVROPA SAD usvojio listu za izbore, SPAJIĆ NOSILAC
Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ


Glavni odbor Pokreta Evropa sad (PES) usvojio je poslaničku listu za vanredne parlamentarne izbore 11. juna, čiji je nosilac lider PES Milojko Spajić.

Na listi PES su i kandidati Saveza građana Civis, Ujedinjene Crne Gore (UCG), Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Novske liste, javljaju Vijesti.

- Izglasali smo listu za parlamentarne izbore. Došli smo do najboljeg rešenja. Najbitnije je sa se sad fokusiramo na program Evropa sad. To su veliki zadaci koji nas čekaju. Trebaće nam stabilan parlament. Imamo 81 ime, dobićete listu uskoro - kazao je Spajić.

Novoizabrani predsednik Crne Gore i zamenik predsednika PES Jakov Milatović napustio je ranije u ponedeljak sednicu GO PES-a zbog, kako je rekao, sastanka sa specijalnim izaslanikom Slovenije za Zapadni Balkan.

- Poželeo sam uspešan rad GO i siguran sam da će doneti najbolju odluku i za PES i za budućnost Crne Gore - rekao je Milatović novinarima.

Žustra polemika, na momente i otvorena svađa, obeležili su sednicu Predsedništva PES u nedelju uveče, na kojoj je do kasno u noć raspravljano o listi kandidata za poslanike na narednim izborima, podseća podgorički dnevnik. 

Više izvora Vijesti je potvrdilo da je predsednik PES-a Milojko Spajić napustio sednicu pre njenog završetka, nakon jedne od žustrijih polemika.

Spajić je tim povodom izjavio da je zbog obaveza morao da ode, navode Vijesti.

- Normalno je da raspravljamo u demokratskoj atmosferi. Nisam napustio sednicu, nego sam zbog obaveza morao da odem - rekao je Spajić.

 

Ostavite komentar