Vesti > Region

Abazović ISPRAVLJA nepravdu: CRNA GORA će obeštetiti porodice ŽRTAVA zločinačke NATO agresije

U bombardovanju Murina na današnji dan 1999. godine stradalo je šest civila, od kojih troje dece

Izvor: K1info/Tanjug

30/04/2023 > 21:31

podeli vest:

Abazović ISPRAVLJA nepravdu: CRNA GORA će obeštetiti porodice ŽRTAVA zločinačke NATO agresije
Foto: ATA Images


Vlada Crne Gore će u vidu pravičnog obeštećenja pomoći porodicama stradalih i ranjenih u NATO bombardovanju Murina 1999. godine i na taj način ispraviti deo nepravde prema žrtvama, saopštio je večeras premijer Dritan Abazović.

- Danas, 24 godine kasnije, sećamo se ovog tragičnog događaja sa željom da se nikad nikome ne ponovi - naveo je Abazović na Tviteru.

U NATO bombardovanju Murina na današnji dan 1999. godine stradalo je šest civila, od kojih troje dece, a povređeno je osam građana, i oštećen niz objekata.

U bombardovanju su stradali 14-ogodišnji Miroslav Knežević, 13-ogodišnja Olivera Maksimović, desetogodišnja Julija Brudar, kao i Vukić Vuletić (1953), Milka Kočanović (1930) i Manojlo Komatina (1927).

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović danas je, povodom godišnjice bombardovanja Murina, odao počast i položio venac na spomen obeležju žrtvama tog bombardovanja.

Vence i cveće na spomenik stradalima danas je položio i veliki broj građana Gornjeg Polimlja, dodaje RTCG.

Obeležavanju godišnjice bombardovanja prisustvovali su i predsednici opstina Plav, Berane i Andrijevica, sa delegacijama iz tih gradova.

 

Ostavite komentar