Vesti > Region

Devojčicu silovali njih šestorica, najveća kazna - 7 godina zatvora

Trojica siledžija su bili maloletni u vreme izvršenja krivičnog dela

Autor: index.hr

29/07/2022 > 17:24

podeli vest:

Devojčicu silovali njih šestorica, najveća kazna - 7 godina zatvora
Foto: Pixabay.com


Šestorica mladića iz okoline Zadra osuđeni su pred Županijskim sudom zbog toga što su više puta seksualno zlostavljali i iskorišćavali tada 15-godišnju devojčicu iz njihovog mesta.

Prvookrivljeni je osuđen na kaznu od sedam godina zatvora, drugookrivljeni na dve godine i šest meseci, trećeokrivljeni na tri godine, a četvrtookrivljeni na godinu dana zatvora.

Ostaloj dvojici počinilaca izrečena je uslovna kazna. Jednom od njih je izrečena uslovna kazna pod pretnjom tri godine maloletničkog zatvora, a drugom 100 sati humanitarnog rada uz obavezu psihosocijalnog tretmana i rada za opšte dobro.

Više puta je silovali, snimali i ucenjivali

Devojčica je postala žrtva masovnog seksualnog iživljavanja šestorice mladića kada je imala 15 godina. Silovanja su ponekad snimali mobilnim telefonom pa su je ucenjivali da bi od nje iznudili nove seksualne odnose i pretili joj da će snimke poslati njenim roditeljima i prijateljima ako ne pristane na seks.

U vreme izvršenja krivičnih dela trojica osuđenika su bila punoletna, dvojica mlađi punoletnici, a dvojica maloletnici. Na početku suđenja, samo jedan od njih je bio još uvek maloletan.

Foto: Pixabay.com

 

Optužnicom im je stavljano na teret izvršenje teškog krivičnog dela polne slobode prema žrtvi posebno ranjivoj zbog starosti, bolesti, zavisnosti, trudnoće, invaliditeta, teške telesne ili duševne smetnje, za što je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Optuženi su i za više teških krivičnih dela protiv polne slobode odnosno prema bliskoj osobi, te više dela bludnih radnji na posebno okrutan i ponižavajući način, a terete se i za dva krivična dela iskorištavanja dece za pornografiju na štetu deteta.

Širom Hrvatske su bili organizovani protesti "Pravda za devojčice" čiji je povod bio puštanje iz istražnog zatvora osumnjičenog za silovanje, seksualno iskorištavanje, ucenjivanje i fizičko i psihičko maltretiranje petnaestogodišnje devojčice koje je trajalo punih godinu dana.

Ostavite komentar