Vesti > Politika

Predstavnici Srpske liste SPREČILI da MANDATI dođu u ruke Kurtija

Ne odustaje se od napuštanja kosovskih institucija zbog nepoštovanja dogovorenog u Briselu

Izvor: K1info/Tanjug

17/11/2022 > 12:49

podeli vest:

Predstavnici Srpske liste SPREČILI da MANDATI dođu u ruke Kurtija
Foto: Tanjug/Kancelarija za KIM/Ivica Simic


Jedan od devet poslanika Srpske liste koji su danas tehnički verifikovali mandate u kosovskoj skupštini, pa napustili sednicu, Milan Joksimović, rekao je da su oni time sprečili opasan i antisrpski plan Aljbina Kurtija, da uz pomoć njemu lojalnih "kvazi Srba", u skupštini pokrene postupak promene tzv. ustava, s ciljem ukidanja zagarantovanih prava Srbima na KiM.

- Jedini cij našeg današnjeg poteza jeste da sprečimo da mandati namenjeni Srbima dođu u ruke Kurtija i njegovih kolaboracionista koji srpskom narodu na Kosovu i Metohiji ne žele ništa dobro - rekao je Joksimović na konferenciji za novinare u Gračanici.

 

Iz Srpske liste su naveli da ta odluka ni na koji način neće zaustaviti proces napuštanja kosovskih institucija na severu Kosova i Metohije, kojim se gase sve kosovske institucije na toj teritoriji, a kao odgovor na kršenje Briselskog sporazuma, maltretiranje srpskog naroda i gaženje svih ljudskih prava.

Inače, novi poslanici su Milan Kostić, Zoran Maksimović, Olivera Zdravković, Milan Joksimović, Ksenija Božović, Radoš Mihajlović, Nenad Radenković, Svetislav Jokić, Biljana Maksić i Cvetko Veljković, koji je na poslednjim izborima nastupio kao kandidat GI SPO.

 

Oni su, pošto su položili zakletvu, napustili sednicu.

Oni su u skupštini zamenili Igora Simića, Slavka Simića, Miljanu Nikolić, Zorana Mojsilovića, Vericu Cheranić, Branislava Nikolića, Miloša Perovića, Ljubinka Karadžića, Jasminu Dedić i Draganu Antonijević.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar