Vesti > Politika

VUK JEREMIĆ nepoželjan na KOSMETU, Albanci ga VRATILI u centralnu SRBIJU

Vozilo u kojem se nalazio predsednik Narodne stranke više od dva sata bilo zadržano na administrativnoj liniji

Izvor: K1info/Tanjug

05/11/2022 > 21:16

podeli vest:

VUK JEREMIĆ nepoželjan na KOSMETU, Albanci ga VRATILI u centralnu SRBIJU
Foto: ATA Images


Predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću albanske vlasti u Prištini danas su zabranile ulazak na Kosovo i Metohiju, gde je u Gračanici trebalo da prisustvuje skupštini Pokrajinskog odbora partije, saopštila je Narodna stranka.

Kako se navodi u saopštenju, vozilo u kojem se nalazio Jeremić zaustavljeno je i zadržano više od dva sata prilikom prelaska administrativne linije, posle čega mu je uručena pisana zabrana ulaska.

Iz ove stranke napominju da je njihova politika da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije i poručuju da "povratak pokrajinske administracije u ustavno-pravni poredak Srbije mora biti dugoročni cilj svake odgovorne vlasti, koliko god to delovalo teško u svetlu aktuelnih okolnosti".

Ovim povodom oglasila se takozvana ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala Švarc, koja je potvrdila da je Jeremić sprečen da uđe na KiM, pri čemu joj se, kao i ostalim albanskim političarima iz južne srpske pokrajine, ponovo pričinjavao i ruski predsednik Vladimir Putin.

- Jeremićeva podrška "reintegraciji" nezavisnog i suverenog Kosova u Srbiju slična je Putinovom planu "reintegracije" Ukrajine - to je recept za rat - bez trunke srama je izjavila Gervala.

 

 

Ostavite komentar