Vesti > Politika

TAMARA VUČIĆ sa suprugom predsednika Egipta ENTISAR EL SISI

Dve prve dame obišle su i zgradu najveće opera u regionu Bliskog istoka, sa 3.500 sedišta

Izvor: K1info/Tanjug

30/10/2022 > 09:59

podeli vest:

TAMARA VUČIĆ sa suprugom predsednika Egipta ENTISAR EL SISI
Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić, sastala se sa suprugom predsednika Egipta, Entisar El Sisi, u Novom administrativnom gradu Egipta.

Novi adminstrativni grad predstavlja projekat ekonomskog razvoja zemlje i sastavni je deo inicijative pod nazivom "Vizija Egipta 2030". Egipćani su njegovu izgradnju započeli 2015. godine i on će postati nova administrativna i finansijska prestonica zemlje, kao i novi kulturni centar.

U razgovoru supruga dva predsednika u subotu, Tamare Vučić i Entisar El Sisi, kako je saopšteno, potvrđeno je snažno i trajno prijateljstvo naroda dveju zemalja, kao i dve države, koje sledeće godine obeležavaju 115 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Obostrano je izražena spremnost za dalje produbljivanje i unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa, sa akcentom na mogućnost jačanja ekonomske saradnje.

Ukazano je i na potrebu intenziviranja kulturne saradnje, u cilju još boljeg međusobnog razumevanja i povezivanja naroda dveju zemalja. Dve dame su iznele konkretne predloge za kultrunu razmenu, kao i saradnju u domenu sporta i omladine.

Tamara Vučić je u pratnji supruge predsednika Egipat, Entisar El Sisi, obišla kulturne znamenitosti Novog administrativnog grada, među kojima su zgrada najveće opera u regionu Bliskog istoka, sa 3.500 sedišta, novi muzej i biblioteka, kao i Koptska katedrala "Hristovog rođenja".

Otvaranje za javnost ovog potpuno novog kompleksa "Grada umetnosti i kulture", predviđeno je za naredni period, a dve prve dame su među prvima posetile ovo velelepno zdanje.

 

 

Ostavite komentar