Vesti > Politika

TAMARA VUČIĆ na međunarodnoj konferenciji u EGIPTU

Prva dama je predstavila rezultate rada vlade Srbije iz sfere digitalizacije

Izvor: K1info/Tanjug

28/10/2022 > 11:29

podeli vest:

TAMARA VUČIĆ na međunarodnoj konferenciji u EGIPTU
Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova


Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić ukazala je, na konferenciji "Civilno društvo i održivi razvoj", koja se održava u Luksoru, na vekovno prijateljstvo Srbije i Egipta i istakla da je Zajednička deklaracija o strateškom partnerstvu koju su potpisali predsednici Aleksandar Vučić i Abdel Fatah el Sisi osnov za dalje produbljivanje i unapređenje bilateralnih odnosa.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

 

Vučić je predstavila rezultate rada vlade Srbije iz sfere digitalizacije javnog sektora, dualnog obrazovanja, preduzetništva, kao i rodne ravnopravnosti, koji su doprineli jačanju konkurentnosti srpske ekonomije.

Uputila je poziv kako poslovnim ženama, tako i drugim potencijalnim investitorima, da posete Srbiju u cilju uspostavljanja različitih oblika ekonomske saradnje.

Navedena Konferencija i izložba, koja je prati, o arapsko-afričkim investicijama i međunarodnoj saradnji, održava se pod pokroviteljstvom predsednika El Sisija, vlade Egipta i Arapske lige.

Pored predstavnika poslovnog sektora arapskih zemalja, na Konferenciji učestvuju i visoki zvaničnici Egipta, kao i visoki predstavnici iz država Kuvajt, Saudijske Arabije, Kongo, Niger i Mauritanije.

 

 

 

 

Ostavite komentar