Vesti > Politika

Vučić o VELIKOM SPORTSKOM DOGAĐAJU U BEOGRADU: Čast nam je da budemo domaćini...

Predsednik je istakao značaj ovog prestižnog takmičenja, ne samo za promociju sporta i Srbije

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

30/05/2024 > 12:52

podeli vest:

Vučić o VELIKOM SPORTSKOM DOGAĐAJU U BEOGRADU: Čast nam je da budemo domaćini...
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Evropske federacije vodenih sportova Antoniom Hozeom Silvom i tom prilikom poručio da je Srbiji čast da bude domaćin predstojećeg Evropskog prvenstva u vodenim sportovima.

- Sa predsednikom Evropske federacije vodenih sportova Antoniom Hozeom Silvom sam razgovarao o predstojećem Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima. Čast nam je da budemo domaćini jednog od najvećih prvenstava koje je ujedno i poslednje takmičenje pred Olimpijske igre u kojem sportisti mogu da izbore olimpijske norme - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Vučić je istakao značaj ovog prestižnog takmičenja, ne samo za promociju sporta i Srbije, već i za dalju popularizaciju vodenih sportova i unapređenje sportskih infrastruktura. 

- Prisetili smo se 1973. godine kada je Beograd bio domaćin prvog Svetskog prvenstva u vodenim sportovima na Tašmajdanu i saglasili se da će ovo prvenstvo doprineti jačanju sportskog duha i saradnje među evropskim nacijama - naveo je Vučić.
 

Ostavite komentar