Vesti > Politika

ĐURIĆ SA FERGUSONOM: Važan sastanak o saradnji dveju zemalja i SITUACIJI NA KOSOVU

Đurić je rekao da su Srbima na KiM kao nikada do sada ugrožena prava

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

29/05/2024 > 20:50

podeli vest:

ĐURIĆ SA FERGUSONOM: Važan sastanak o saradnji dveju zemalja i SITUACIJI NA KOSOVU
Foto: tanjug


Ministar spoljnih poslova Marko Đurić sastao se danas sa britanskim ambasadorom Edvardom Fergusonom, sa kojim je razgovarao o saradnji dve države i situaciji na KiM.

Ministar Đurić je istakao da Srbija zajedno sa Ujedinjenim Kraljevstvom želi da radi na budućnosti, posebno kroz unapređenje saradnje u oblasti privrede i obrazovanja.

Šef srpske diplomatije zahvalio je Ujedinjenom Kraljevstvu jer predstavlja najvećeg donatora u Srbiji kada je u pitanju oblast e-uprave, zahvaljujući čijem razvoju je unapređen rad javne administracije, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Govoreći o planovima Ministarstva spoljnih poslova u narednom periodu, Đurić je rekao da iako se Srbija danas i dalje suočava sa određenim nasleđenim problemima, to je neće sprečiti da snaži postojeće veze i gradi nova partnerstva i prijateljstva, ne samo sa državama članicama EU, već i širom sveta.

Šef srpske diplomatije je informisao ambasadora i o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, istakavši da su Srbima u južnoj srpskoj pokrajini, kao nikada do sada ugrožena prava, a da od jeseni 2021. godine nema napretka u dijalogu zbog jednostranih poteza Prištine.

- Srbija će ostati konstruktivna i posvećena dijalogu, jer smatra da očuvanje mira i stabilnosti predstavljaju prioritete - naglasio je ministar Đurić.

Ostavite komentar