Vesti > Politika

VUČEVIĆ DIREKTNO ODGOVORIO NESTOROVIĆU: Pozivate na bojkot SVOJE BIRAČE i unapred imate "ALIBI PRIČU"

Vučević je posle obilaska radova koje izvodi JKP "Novosadske toplane" u Novom Sadu odgovorio na izjave Branimira Nestorovića

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

29/05/2024 > 16:07

podeli vest:

VUČEVIĆ DIREKTNO ODGOVORIO NESTOROVIĆU: Pozivate na bojkot SVOJE BIRAČE i unapred imate "ALIBI PRIČU"
Foto: Youtube PrintScreen/Tanjug Live


Novosađani su ozbiljni ljudi i nikome se ne vraća u prošlost, a biće kako građani kažu, poručio je danas premijer i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević. On je upitao i ko će da glasa za ljude koji su protiv rasta plata i penzija.

- Pozivam ih na opkladu ako žele, a siguran sam da su videli poslednje istraživanje u Novom Sadu. Nek bude da su oni favoriti. Bio je i Bajern favorit, pa su Italijani nešto bolje odigrali i osvojili kup. Eto njih, eto nas, pa nek odluče Novosađani. Neće se više seći toplane, nego će se graditi - poručio je danas Vučević posle obilaska radova koje izvodi JKP "Novosadske toplane" u naselju Jugovićevo u Novom Sadu odgovarajući na pitanja novinara.

Komentarišući izjavu Branimira Nestorovića da će tražiti poništavanje izbora, ali i podnošenja krivičnih prijava protiv liste koju predvodi Miša Bačulov i udružena opozicija, Vučević je ocenio da Nestorović očigledno poziva na bojkot svoje birače, a da je na njima da pokažu da su izbori apsolutno legitimni i legalni i bitni za razvoj Novog Sada.

- Nestorović je govorio da u Novom Sadu neće podržati nijednu listu, pošto u nekim nivoima lokalnih samouprava učestvuje na izborima. Verovatno nisu uspeli da se izdogovaraju, istrguju. Hteli su oni da se dogovaraju, sastajali se po Obrenovcu. On smatra da su izbori nezakoniti, on očigledno poziva na bojkot svoje birače. Na nama je da pokažemo da su izbori apsolutno i legitimni i legalni, da su bitni za razvoj Novog Sada. Time su pale u vodu priče nekih da će ih Nestorović podržati - rekao je Vučević.

Kako je rekao, oni najgore misle jedni o drugima, nemaju ništa zajedničko u politici, ali ako mogu da saberu, kao što deca sabiraju, pa da im se to isplati pa onda da ih podrže, primetivši da im se sad to raspršilo kao mehur od sapunice. Što se tiče krivičnih prijava, zamolio bih tužilaštvo i policiju odmah sve da saslušaju, rekao je Vučević.

- Vidim da se tu pominju neki nadimci- Žuća, Kuća, kakva već sve imena. Moglo bi da govori da je taj koji je podneo krivičnu prijavu možda učestvovao u nekim sličnim radnjama. Vidim da se cela kampanja svela da li je on naš neki 'trojanac' u redovima opozicije. Ja ne znam šta radi taj čovek. Znam da smo ga podržavali i finansirali dok sam ja bio na čelu Grada - rekao je Vučević.

On je primetio i da saborci (poslanika Narodnog pokreta Srbije i bivšeg gradonačelnika Novog Sada) Bore Novakovića nisu smeli da se priključe toj krivičnoj prijavi. Kako kaže, oni politički iskusniji su videli da je to neviđena glupost.

- Molim da se to što hitnije ispita. Sabrali su i nevažeće glasove, i glasove radikala i zavetnika, socijalista i rekli to su sve opozicioni glasovi. Tako se ne pobeđuje na izborima. Izbori nisu igra i grad nije igračka. Zapamtite te brojeve koje su danas izneli, a videćemo se u nedelju uveče, 2. juna, pa ćete videti koliko će to biti drugačiji brojevi. Onda će da kažu da su navodno pokradeni, to će im biti alibi priča - ocenio je Vučević.

Vučević je ocenio i da ne bi bilo dobro da se Novi Sad vrati u period pre 2012. godine.

- To je bio period propadanja. Zamislite da vodi grad onaj koji predlaže deci da uzimaju steroide ili Bora Novaković sa svojim agresivnim nastupima. Naravno da je on pravi kandidat, nego ne sme da bude prvi na listi. Šta bi on radio protiv Vesne Tukulov, ne sme da se pojavi, pa puste Miloša Tubića da glumata - rekao je Vučević.

Vučević je zaključio da će 2. juna to sve biti dobro i da su Novosađani ozboljni ljudi.

Ostavite komentar