Vesti > Politika

ČUVAMO SVOJ OBRAZ! Moćna PORUKA predsednika Vučića iz Njujorka: IĆI ĆEMO UZDIGNUTE GLAVE!

Predsednik Vučić je danas u Njujorku imao niz sastanaka, sa zvaničnicima Rusije, Alžira, Egipta, UAE, Ugande, Svete Lucije, Sent Vinsenta

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

21/05/2024 > 19:58

podeli vest:

ČUVAMO SVOJ OBRAZ! Moćna PORUKA predsednika Vučića iz Njujorka: IĆI ĆEMO UZDIGNUTE GLAVE!
Foto: Printscreen RTS


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Njujorka, gde će se u četvrtak održati sednica Generalne Skupštine UN posvećene predlogu rezolucije o Srebrenici.

Predsednik Vučić je danas u Njujorku imao niz sastanaka, sa zvaničnicima Rusije, Alžira, Egipta, UAE, Ugande, Svete Lucije, Sent Vinsenta i Grenadina...

On je ranije danas poručio da će se boriti i uzvratiti na svaki udarac, kao i da očekuje da će "nam neke zemlje zabiti nož u leđa" u četvrtak.

"Stižu predstavnici tri afričke zemlje, pa imamo naš štab, pa sa kineskim prijateljima", kaže Vučić za RTS.

Foto: Printscreen RTS

 

"Nemamo mi šansu da pobedimo. Argumentacije su im zastrašujuće".

"Veliki, silni, moćni misle da mogu kako hoće! Na nama je da branimo svoj obraz i svoju zemlju. Biće još razočaranja za našu zemlju".

O saznanju da će Grčka glasati za rezoluciju, Vučić kaže:

"Nisam siguran kako će da glasaju, ali ne isključujem mogućnost da podrže rezoluciju".

"Mogao sam da izađem pred građane i kažem da smo pobedili, kao što su u prošlosti radili. Izabran sam da ne lažem narod".

"Gde inače piše da je moguća kolektivna odgovornost".

"Pitam vas ako je odgovornost individualna, protiv koga donostite rezoluciju. Sram vas bilo. Svi su pohapšeni i osuđeni ili će biti osuđeni".

Foto: Printscreen RTS

 

"Mi se suprotstavljamo koliko možemo. Jedan od stalnih predstavnika u UN je rekao da nikad nije video da se tako malo zemlja bori za slobodu".

"Svetinja koju branimo je 100 puta važnija i od mene i od svih naših političara. Verujem da će narod u Srbiji biti ponosan. Mi nismo genocidan narod. A onda će neki koji budu glasali za, da dođu kod nas da sarađujemo".

"Razgovarao sam sa prijateljima, očekuju 100 glasova ZA od 193 zemlje. Mi očekujemo manje. Neke muslimanske zemlje koje se plaše neće ni ući na glasanje".

"Gubimo na poene u ringu, ali i dalje stojimo i odupiremo se. Ne spavamo. Nema ničeg težeg ni lepšeg nego kad se borite za svoju zemlju".

"Svi sve razumeju, i oni što listom glasaju protiv nas. Znaju šta rade. 'Mnogo smo jaki, može nam se'. Sve može da se učini, ali se ne zna do kad. Ničija nije do zore gorela. Rusi će ići na rezoluciju o genocidu nad sovjetskim narodom, trebalo bi i Belorusi... Mi ćemo svima biti kosponzori".

O izjavi Dodika da BiH nestaje, Vučić kaže:

Foto: Printscreen RTS

 

"Srbija poštuje Međunarodno javno pravo. Nećemo da menjamo stav. To je jedino svetlo oružje koje imamo u rukama".

"Ne smem da vam kažem šta bi za nas značilo da Kina bude protiv. Verujem i uzdam se u njihov glas protiv".

Na pitanje gde smo u petak, Vučić kaže:

"Neki će da budu razočarani, neki će da slave, ali ćemo uzdrignute glave ići po svetu, jer ceo svet zna da je Srbija slobodna i slobodarska zemlja. Znaće da se Srbija suprotstavila bahatima i moćnima, ne zato što je za nešto kriva, već zato što je čuvala svoj obraz. Biće mi teško kada bahati budu slavili usvajanje rezolucije, ali ću svakog od njih moći da pogledam u oči. Iznenadiću vas sa još nekim sitnicama".

Ostavite komentar