Vesti > Politika

ZAKAZANA SEDNICA SKUPŠTINE: Evo kada će se razgovarati o IZMENAMA ZAKONA o LOKALNIM IZBORIMA

Srbija se suočava sa ozbiljnim pritiscima i izazovima i treba zajedno da napravimo jedinstvenu branu pritiscima, kazala je Brnabić

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

20/04/2024 > 12:48

podeli vest:

ZAKAZANA SEDNICA SKUPŠTINE: Evo kada će se razgovarati o IZMENAMA ZAKONA o LOKALNIM IZBORIMA
Foto: tanjug/Dejan Petrović


Sednica Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima zakazana je za ponedeljak u 11 časova, najavila je predsednica parlamenta Ana Brnabić.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da će prethodno održati Kolegijum Narodne skupštine u 9 časova za sve poslaničke grupe kako bi se dogovorili o toku sednice i načinu rada.


- Ono što mi je drago jeste da je više od dve trećine poslanika podržalo predlog izmena o dopuna Zakona o lokalnim izborima, ukupno 184 poslanika su predlagači izmena i dopuna zakona - rekla je Brnabić.

Precizirala je da su podršku dali svi poslanici vladajuće koalicije, Narodni pokret Srbije, Novo lice Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, samostalni poslanici Pokret slobodnih građana, kao i partija Šaipa Kamberija.

- Zaista želim da iskažem zahvalnost i zadovoljstvo zbog toga što smo postigli dogovor, što imamo ovako veliku podršku i što smo pokazali svim građanima, bez obzira za koga su glasili, ozbiljnost i odgovornost, da možemo da razgovaramo i da možemo da nađemo kompromis oko ciljeva koji znače stabilnost naše zemlje - rekla je Brnabić.

Ona je izrazila nadu da će Parlament nastaviti da funkcioniše na taj način i ocenila da bi to bila pozitivna promena koju bi svi građani podržali i koja bi doprinela sveukopnom smanjenju tenzija i podela u društvu, koje Srbiji u ovom trenutku ne trebaju.

- Srbija se suočava sa ozbiljnim pritiscima, sa ozbiljnim izazovima i treba zajedno da radimo i da napravimo jedinstvenu branu pritiscima i izazovima. Ovo nam, na kraju krajeva, to i omogućava, kao i vreme da se bavimo ozbiljnijim pitanjima - rekla je Brnabić.

 

Ostavite komentar