Vesti > Politika

Petković iz Brisela: KURTI obmanjuje MEĐUNARODNU ZAJEDNICU o uhapšenima na KiM (VIDEO)

On je istakao da je Kurti najveći zločinac i kriminalac na prostoru Zapadnog Balkana

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

18/04/2024 > 14:39

podeli vest:

Petković iz Brisela: KURTI obmanjuje MEĐUNARODNU ZAJEDNICU o uhapšenima na KiM (VIDEO)
Foto: Tanjug printscreen


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti obmanjuje međunarodnu zajednicu da je uhapšeno petoro lica sa Kosova i Metohije i poručio da je Kurti krivac za svaku tenziju na prostoru KiM.

- Osvedočeni lažov, zajedno sa svojim poslušnikom Dželjajem Svečljom širi bezočne laži da je uhapšeno petoro lica sa Kosova i Metohije, a radi se o tome da je jedno lice samo zadržano. Zato, neka korumpirani kriminalac Kurti prestane da obmanjuje međunarodnu zajednicu i kompletnu javnost, jer su njegove neistine toliko providne da je svakom pametnom jasno da su one isključivo proizvod mržnje prema Srbima na KiM i predsedniku Aleksandru Vučiću - upozorio je Petković.

On je istakao da je Kurti najveći zločinac i kriminalac na prostoru Zapadnog Balkana koji je, kako je naveo, prvo svojom destruktivnom i nasilnom politikom zapalio Kosovo i Metohiju, a sada želi da svojom šovinističkom politikom zapali i Severnu Makedoniju, Crnu Goru i čitav region.

- Kurti je jedini faktor nestabilnosti na ovim prostorima, koji svakodnevno maltretira, hapsi, prebija i upucava Srbe i isključivi je krivac za svaku tenziju i krizu koju imamo na prostoru Kosova i Metohije - zaključio je Petković, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Kako je Tanjugu rečeno danas u MUP-u, nakon privođenja četiri pripadnika tzv. kosovske policije, određeno je zadržavanje do 48 sati zameniku direktora tzv. kosovske policije Dejanu Jankoviću, u cilju utvrđivanja činjenica i neophodnih provera u pogledu bezbednosti Republike Srbije, dok su ostala lica, nakon utvrđenih bezbednosnih provera, puštena.

Prethodno je u MUP-u rečeno da su četvorica pripadnika tzv. kosovske policije privedena u sredu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan. 

MUP je ranije saopštio da su neosnovane tvrdnje Prištine o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i naveo da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.


 

Ostavite komentar