Vesti > Politika

"11 GODINA BRUTALNIH LAŽI I TERORA!" Predsednik Vučić o Briselskom sporazumu i zašto nije ispoštovano FORMIRANJE ZSO

Poručio je da je odgovor Srbije da nastavi da jača i da ekonomski napreduje

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

19/04/2024 > 15:24

podeli vest:

"11 GODINA BRUTALNIH LAŽI I TERORA!" Predsednik Vučić o Briselskom sporazumu i zašto nije ispoštovano FORMIRANJE ZSO
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas 11 godina od usvajanja Briselskog sporazuma, 11 godina brutalnih laži i 11 godina koliko nije ispunjena suština tog sporauma, a to je formiranje ZSO.

On je rekao da je to 11 godina u kojima se Srbija razvijala i napredovala brže nego drugi, ali "11 godina brutalnih neistina, 11 godina laži i terora, laži koje su nad nama provodili i prištinsko rukovodstvo i EU zajedno".

Vučić je posle zavšetka vojne vežbe "Vihor 2024" na Pešteru rekao da 11 godina gde suština Briselskog sporazuma nije sprovedena, a to je formiranje ZSO. On je istakao da je to "11 godina svakodnevnih besmislica, izmišljanja razloga i traženja krivice u Srbima i Srbiji. 11 godina pravdanja nerada i neispunjavanja onoga što su potpisali, ne samo Beograd i Priština, nego što je potpisao Brisel, što je potpisala EU".

Vučić je postavio pitanje kako posle tih 11 godina imati i graditi poverenje. Kako je rekao, nema ko nije reagovao u svetu zbog toga što je srpska policija preključe zadržala četvoricu pripadnika tzv. kosovske policije.

- Nema ko nije reagovao, saopštenje Stejt Departmenta, Nemci, EULEX, svi mogući. Deset meseci, tri stotine dana traje blokada svake robe koja treba iz centralne Srbije da dođe na Kosovo i Metohiju. Ćutite kao zaliveni. Pretuku (Vladana) Stevanovića u Zubinom potoku, niko od vas ne izda saopštenje...Uhapse ranjenog (Srećka) Sofronijevića, nema saopštenja nikakvog. Dušana Obrenovića držite sedam meseci u pritvoru, ne možete da ga pustite ranije, jer je toliko izubijan sa tako teškim povredama da to ne sme da se vidi, nijedno saopštenje ne napišete. Sram vas sve bilo, lažovi - poručio je Vučič.

Dodao je da je jedan od zadržanih policajaca bio pripadnik OVK i sumnjalo se da je počinio zločin, dok je drugi zadržan 24 časa.

- I to je bio najveći problem na svetu. Ali dobro, sa tim licemerijem, dvoličijem, odvratnim pristupom prema jednoj slobodarskoj zemlji kakva je Srbija, na to ćemo morati da se naviknemo i to se očigledno neće promeniti. Vidimo to i po rezoluciju u UN i po odnosu u Savetu Evrope - rekao je Vučić.

Poručio je da je odgovor Srbije da nastavi da jača i da ekonomski napreduje, da raste, brine o infrastrukturnim projektima, Ekspu...

- (Da brinemo) uvek i o snaženju naše armije, da bismo bili dovoljno jaki da možemo da se zaštitimo od svih onih koji bi Srbiju da sruše - zaključio je Vučić.

Ostavite komentar