Vesti > Politika

Vučić na otvaranju SAJMA PRIVREDE U MOSTARU: Više ISKRENOSTI U BUDUĆNOSTI u odnosima u regionu

Vučić je dodao da nije prvi put da se lideri susreću na Sajmu u Mostaru

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

16/04/2024 > 12:03

podeli vest:

Vučić na otvaranju SAJMA PRIVREDE U MOSTARU: Više ISKRENOSTI U BUDUĆNOSTI u odnosima u regionu
Foto: TANJUG/ FOTO SRNA/ SANJA BJELICA, fotografija niske rezolucije/nr


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na otvaranju Sajma privrede u Mostaru da se nada da ćemo imati više iskrenosti u budućnosti, svi jedni prema drugima - u srpsko-hrvatskim i u srpsko-bošnjačkim odnosima.

- Nadam se da ćemo imati više iskrenosti u budućnosti, svi jedni prema drugima i u srpsko-hrvatskim i u srpsko-bošnjačkim, ne bih da govorim o drugim odnosima, jer verujem da zajednički možemo da živimo, da napredujemo još mnogo brže. ​I mislim da nismo loši od svih drugih koji bi na kraju krajeva da nam budu i tutori i mentori - istakao je Vučić u obraćanju na otvaranju Sajma privrede u Mostaru.

Istakao je da kada govorimo o regionu da nam nije prvi put da se lideri susreću na Sajmu u Mostaru.

- I postala je nekako tradicija da uvek uz tradicionalno gostoprimstvo, gostoljublje naših domaćina, možemo da se družimo, možemo da razgovaramo o svim temama. Onda neretko gledamo ko će koga i kako zagušu, pošto smo naučili ne da radimo zajedno uvek u regionu već kako ćemo jednim protiv drugih da se borimo, a da se to uvek baš ne vidi direktno, da to ni Evropljeni ne vide, da oni ne otkriju, da nam glavni cilj bude da onaj drugi ne uspe mnogo više, nego da svi zajedno uspemo i ja se nadam da ćemo to moći da promenimo - naglasio je Vučić.

On je dodao da je imao kratak razgovor sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

 

Ostavite komentar