Vesti > Politika

Još jedan Srbin uhapšen na KIM: Nastavlja se KURTIJEVA politika zastrašivanja i PROVOKACIJA

Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

13/04/2024 > 15:09

podeli vest:

Još jedan Srbin uhapšen na KIM: Nastavlja se KURTIJEVA politika zastrašivanja i PROVOKACIJA
Foto: Tanjug/STR


Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević uhapšen je danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će proveriti sve elemente ovog slučaja, navodi se u saopštenju.

Napominje se da je reč je o Srbinu koji je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika "Kurtijeve Rosu policije koja je tada upala na sever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente". 

Sofronijević se,  kako se navodi u saopštenju, mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, a "metak je tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dete".

"Iako je Sofronijević mirno nastavio da živi u svom domu sa porodicom, ne želeći da napusti sever Kosova i Metohije, današnje privođenje nastavak je zastrašivanja i provokacija kojima je izložen s ciljem da napusti svoje ognjište, ali i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira, dok god je Kurti na vlasti", ističe se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od međunarodne zajednice da se uključi i isprati slučaj uhapšenog Sofronijevića, jer Srbima na KiM Priština ne garantuje niti poštuje ikakva prava, zaključuje se u saopštenju.

 

Ostavite komentar