Vesti > Politika

Mali o pritiscima na Srbiju - Vučić je vrlo ZABRINUT: Predsednik je jutros poslao pisma svim liderima, Šolcu, Makronu...

Pismo sadrži stav Srbije po pitanju tzv.Kosova a u vezi sa inicijativom da se ono primi u Savet Evrope

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

12/04/2024 > 08:51

podeli vest:

Mali o pritiscima na Srbiju - Vučić je vrlo ZABRINUT: Predsednik je jutros poslao pisma svim liderima, Šolcu, Makronu...
Foto: Printscreen/HappyTV


Potpredsenik Vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je da predsednik Aleksandar Vučić nikad nije bio zabrinutiji nego što je danas zbog velikih pritisaka na našu zemlju sa svih strana i otkrio da je Vučić jutros poslao pisma svim liderima velikih zemalja, između ostalih i Šolcu i Makronu, vezano za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope.

Ministar Mali je naveo i da je Srbija sada stabilna i kredibilna i da stranci žele da investiraju u našu zemlju i dodao da se naša zemlja nikad nije bolje nosila s problemima.

Govoreći o nedavnoj poseti Francuskoj, Mali je na TV Happy rekao:

- Predsednik Vučić je govorio o nabavci 12 rafala, da ojačamo vojsku. Imate naslovne strane današnjih novina gde kažu 'A mogli smo da izgradimo još dva Đerdapa'. Pa ne bismo mogli da izgradimo i pitanje je da li ćemo ikada moći - dodao je.

Ministar Mali dodaje da se Srbija nikada bolje nije nosila sa svim problemima.

- Potpuna promena je atmosfere kad je Srbija u pitanju. Hoće stranci više da investiraju. Srbija se pokazala kredibilnom i stabilnom. Mi smo sačuvali makroekonomsku stabilnost. Mi i dalje rastemo, a jedna Nemačka je u recesiji. Da li je neko osetio krizu u Srbiji kao u drugim zemljama? Da li su pre dve godine rekli da neće biti grejanja i struje? A bilo je. Da li smo prvi imali sve četiri vakcine u vreme korone? - pita Mali.

Dodao je da je i Makron pitao kakve su nam javne finansije, a onda rekao: "Svaka čast"!

- Makronovi saradnici nam rekli da bi voleli da je tako i kod njih - poručio je Mali i nastavio:

- Posle posete Vučića Francuskoj, imate saopštenje Demokratske stranke koji kažu 'Ne znate da vodite državu'. A mi razgovarali sa najuspešnijima na svetu. Ljudi, ne postoji preduzeće koje niste uništili i vi nekome spočitavate...- izjavio je Mali.

Foto: Printscreen/HappyTV

 

Ministar Mali se osvrnuo na i na EKSPO 2027.

- Hoćemo da imamo vozila koja idu bez vozača i da imamo i leteće taksije. Oni se tome smeju. Ja sam juče ujutru imao video poziv sa kompanijom u Francukoj, koja je lider u proizvodnji letećih automobila. Sanjamo velike snove, kao što kaže predsednik. Mi ovo nazivamo kvantnim skokom u budućnost. Zato je predsednik Vučić rekao da svi učestvujemo u tome. To sanjamo, da 2027. imamo 100 milijardi evra BDP. Pre 12 godina je bio 30 milijardi. Mnogo bolje se nosimo sa ovom krizom nego drugi. Ne kaže to Siniša Mali, već MMF. Bili smo na ivici bankrota posle prethodne vlasti - rekao je Mali.

Foto: Printscreen/HappyTV

 

Osvrnuvši se na političke pritiske, Mali je rekao:

- Ja predsednika nikad zabrinutijeg nisam video nego ovih dana. Pritisci su nikad veći, problemi nikad veći. Tu mislim na region, na KiM, sankcije Rusije, preti nam Rezolucija o Srebrenici... On je jutros poslao pisma svim liderima, i Šolcu i Makronu i drugima, kada je u pitanju prijem Kosova u Savet Evrope. Svako ko poznaje Vučića, zna da predaja nikad nije opcija i da on uvek pobeđuje. Razlog što je on zabrinut je objektivan, jer pritisak nikad nije bio veći - dodao je ministar finansija.

Ostavite komentar