Vesti > Politika

Oglasila se Ana Brnabić nakon Kolegijuma: Dogovor sa opozicijom o izbornim uslovima NIJE POSTIGNUT (VIDEO)

Ona je dodala da je opozicija, nažalost, ponovila svoj ultimatum

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

03/04/2024 > 12:09

podeli vest:

Oglasila se Ana Brnabić nakon Kolegijuma: Dogovor sa opozicijom o izbornim uslovima NIJE POSTIGNUT (VIDEO)
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da joj je izuzetno žao što nisu postigli dogovor sa opozicijom na Kolegijumu o kome se raspravljalo o primeni preporuka ODIHR i izbornim uslovima za predstojeće beogradske i lokalne izbore, ali da opozicija nije želela ni da razmotri alternativne predloge koje je iznela.

- Predstavnici opozicije okupljeni oko koalicije 'Srbija protiv nasilja' nisu želeli da razmotre alternativni predlog. Nisam došla da kažem 'ne' već sam od ponedeljka razmišljala šta sam mogla da im ponudim da im izađemo u susret da se dođe do kompromisa. Kompromis je ključna reč - poručila je Brnabić na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

Ona je dodala da je opozicija, nažalost, ponovila svoj ultimatum.

- Ne mislim da je dobro, posebno u politici, razgovarati jezikom ultimatuma i nadam se da će ponovo razmotriti ono što smo im ponudili - dodala je Brnabić.

Ona je rekla da joj je posebno zabrinjavajuće što su predstavnici SPN odbili eksplicitno da rade zajedno na daljoj implementaciji preporuka ODIHR. "Moja vrata ostaju otvoreno i time sam zaključila današnji sastanak", rekla je Brnabiić.

Ostavite komentar