Vesti > Politika

BRNABIĆ O BIRAČKOM SPISKU: Implementirali smo 54 preporuke ODIHR-a, bivša vlast nijednu (VIDEO)

Ona je ocenila i da je dolazak opozicije pokazatelj zrelosti i odgovornosti za koji će se, kako kaže, "uhvatiti" kako bi se nastavio dijalog

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

01/04/2024 > 17:26

podeli vest:

BRNABIĆ O BIRAČKOM SPISKU: Implementirali smo 54 preporuke ODIHR-a, bivša vlast nijednu (VIDEO)
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/nr


Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija od 2019. do 2023. godine implementirala 54 preporuke ODIHR-a, formirala jedinstveni birački spisak koji je povezan sa centralnim registrom stanovništva, a bivša vlast koja je sada u opoziciji nije implementirala nijednu preporuku.

Brnabić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije zahvalila predstavnicima opozicije koji su se, kako je rekla, konačno posle nekoliko poziva odazvali pozivu za današnji Kolegijum na čijem je dnevnom redu bila tema koja se odnosila na poboljšanje izbornih uslova i preporuka ODIHR-a.

Ona je podsetila da ODIHR posmatra izbore u Srbiji od 1997. godine i da od tada posle svakih izbora daje preporuke za poboljšanje izbornih uslova kao u svim zemljama gde su pozvani da posmatraju izbore.

- Najveći broj ljudi sa kojima smo sedeli su u svojoj desetogodišnjoj vladavini dobijali preporuke ODIHR-a koje ih ni najmanje nisu zanimale dok su bili vlast i da na bilo koji način unaprede izborne uslove - rekla je Brnabić i podsetila da tadašnja vlast nije formirala ni jedinstveni birački spisak.

Brnabić je ocenila i da je dolazak opozicije pokazatelj zrelosti i odgovornosti za koji će se, kako kaže, "uhvatiti" kako bi se nastavio dijalog.

 

Ostavite komentar