Vesti > Politika

DAČIĆ O IZJAVI MINISTRA KONAKOVIĆA: Ona pokazuje svu ZLONAMERNOST i dvostruke standarde BOŠNJAČKIH POLITIČARA

Naveo je da njima ljudski i državnički gest predsednika Vučića nije dovoljan

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

30/03/2024 > 15:47

podeli vest:

DAČIĆ O IZJAVI MINISTRA KONAKOVIĆA: Ona pokazuje svu ZLONAMERNOST i dvostruke standarde BOŠNJAČKIH POLITIČARA
Foto: TANJUG/ JANDEKS/ nr


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da izjava ministra spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića pokazuje svu zlonamernost i dvostruke standarde bošnjačkih političara.

- Izjava ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića pokazuje svu zlonamernost i dvostruke standarde bošnjačkih političara - poručio je Dačić, saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je zatim upitao ko je doneo odluku o tome da se priprema rezolucija o Srebrenici u Ujednjinjenim nacijama.

- Bosna i Hercegovina je država ravnopravnih naroda i entiteta, pa da li je neko pitao srpski narod i srpske predstavnike šta misle o tome? Drugo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pokazao i hrabrost i liderstvo kada je otišao da se pokloni žrtvama u Srebrenici, kada je pokušano njegovo ubistvo, za šta još niko nije odgovarao. Za razliku od bošnjačkih političara koji se nikad nisu poklonili srpskim žrtvama - rekao je on.

Naveo je da njima ljudski i državnički gest predsednika Vučića nije dovoljan već da treba da se pridružimo optužbama za genocidnost srpskog naroda, Republike Srpske i Srbije, iza čega, kako je dodao, sledi osporavanje postojanja Republike Srpske.

- Zar da posle svega što je naš narod proživeo, Srbi treba da budu, pored Ruande, jedini obeleženi kao genocidni? Predsednik Vučić, Srbija i srpski narod u celini to nikad neće dozvoliti. A Konaković bi pre bilo kojih reči trebalo da osudi sve zločine, pa i one nad srpskim narodom, ako to njima nije zabranjeno da spominju - podvukao je Dačić.

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

 

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković izjavio je ranije da predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom propušta priliku da pokaže hrabrost i liderstvo i stavi tačku na genocid u Srebrenici.

- Vučić propušta priliku da podrškom Rezoluciji, koja u međunarodnim okvirima znači jako puno, zapravo možda i stavlja tačku na genocid u Srebrenici presudom međunarodnog suda. On ponovo stvari vodi u suprotnom pravcu, lobira za neusvajanje rezolucije, ima neka svoja posebna objašnjenja zašto to radi. Zapravo bi najbolje bilo da podrškom toj rezoluciji doprinese skidanju kolektivne odgovornosti sa srpskog naroda - izjavio je Konaković ranije za Federalnu novinsku agenciju.
 

Ostavite komentar