Vesti > Politika

ZAŠTO OPOZICIJA SLAVI? Skupština grada puna NELOGIČNOSTI: Kolike su šanse da NESTOROVIĆ podrži SNS

Marketinški stručnjak smatra da će se izbori sigurno ponoviti

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

20/02/2024 > 12:14

podeli vest:

ZAŠTO OPOZICIJA SLAVI? Skupština grada puna NELOGIČNOSTI: Kolike su šanse da NESTOROVIĆ podrži SNS
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović


Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ocenio je danas da su male šanse da kompletna lista "Mi - glas iz naroda" pruži podršku Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) do 1. marta za kada je odložena konstitutivna sednica Skupštine grada.

- To bi obezbedilo komotnu većinu i potpuni legitimitet, rekao je Krstić, ali je rekao da mu se čini da se ide ka novim izborima i da će to biti realnost u Beogradu - rekao je Krstić za Tanjug.

On je ocenio i da su "očigledno još neki razgovori i pregovori oko formiranja većine u toku".

- S jedne strane imali ste na prvi pogled nelogično odsustvo SNS-a i SPS-a iz sale, a s druge strane imate nelogičnu proslavu pobede opozicije, koja ako je pobedila i ima većinu mogla juče da formira svoju većinu i izabere predsednika Skupštine, to su dve nelogičnosti - naveo je on.

Krstić kaže da činjenica da opozicija nije ni nameravala da učestvuje u radu, već da je opstruiše pokazuje da nisu bili spremni da čine kvorum, dok s druge strane, smatra da vlast još uvek ostavlja prostor da se dogovori sa celokupnom listom "Mi - glas iz naroda".

Foto: ATA Images

 

- Prema svemu onime što čujem, dogovorili su se sa nekim članovima, ali da bi ostvarili potpuni legitimitet vlasti u Beogradu, žele da dodaju još neko vreme da se dogovore sa čitavom tom listom, i zato je sednica odložena - ocenio je on.

Prema njegovim rečima, izbori će se sigurno ponoviti samo je pitanje u kom vremenskom roku, da li će se formirati gradska vlast koja će imati duži rok za formiranje izbora, ili će se ići po automatizmu na osnovu nemogućnosti da se formira Skupština grada.

- Mislim da su ovi događaji vezani za Strazbur, za odlazak Đilasovih pseudolidera tamo, za njihovo ponašanje, za traženja sankcija Srbiji, ja mislim da će to ostaviti posledice na izborno telo i da će se neki mnogo iznenaditi izbornim rezultatima, neki koji misle da im ide u prilog ponavljanje izbora - zaključio je Krstić.

Ostavite komentar