Vesti > Politika

VUČIĆ najavio NOVO POVEĆANJE PLATA! Počela i izgradnja ŠIPOVA za EXPO, ulaže se u ZDRAVSTVO

Predsednik je objasnio i kako će se obeležiti Sretenje

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

02/02/2024 > 13:54

podeli vest:

VUČIĆ najavio NOVO POVEĆANJE PLATA! Počela i izgradnja ŠIPOVA za EXPO, ulaže se u ZDRAVSTVO
Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ


Tokom današnjeg obraćanja javnosti predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, predložio je uivećanje plata od 10 odsto za sve rudare iako oni ne spadaju u javni sektor.

- Zamolio bih Vladu Srbije da razmotri povećanje plata, jer ne spadaju u javni sektor, rudarima, da mogu da dobiju 10 odsto povećanja. Kažite gospodinu Malom da je to moja molba - istakao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je počeo proces izgradnje šipova za EXPO.

- Prvog maja kreće izgradnja nacionalnog stadiona, po meni najlepši u Evropi. Želim da vas obavestim da je nivo stranih investicija na rekordnom nivou. Danas su krenule i isplate uvećanih penzija, kreću isplate i minimalne zarade, i uvećanih plata. Nova vest je da krećemo sa isplatom jednokratne novčane pomoći od 25.000 dinara za lica koja imaju retke bolesti, vaučeri za kupovinu lekova od 35.000 dinara i dodela vaučera za rehabilitaciju u iznosu od 50.000 dinara - najavio je predsednik.

On je objasnio i plan o ulaganju u zdravstvo.

- Doneli smo plan, koji je gotovo 400 miliona evra, a to su aparati koje ćemo u naredne dve i po godine da dostavimo širom Srbije. Od novih skenera, mamografa, novih i zamena, magnetne rezonance, ovim smo hteli da pokažemo da brinemo o zdravlju ljudi. Nije dovoljno koliko smo KC izgradili i koliko ćemo da ih izgradimo, već da imamo i najbolju moguću opremu. 

Predsednik je objasnio i kako će se obeležiti Sretenje.

- Pred nama je nacionalni praznik Sretenje, naš najvažniji državni praznik, ove godine ćemo, čini mi se, svečanije i odgovornije nego ikada da obeležimo Sretenje. Učestvovaće pripadnici srpskog naroda širom sveta, na svim svetskim meridijanima i obeležićemo to na najlepši način. Zamolio bih Vladu Srbije da razmotri povećanje plata, jer ne spadaju u javni sektor, rudarima, da mogu da dobiju 10 odsto povećanja, kažite gospodinu Malom da je to moja molba - dodao je on. 

Vučić je rekao i da je u Severenoj Makedoniji došlo do važnih stvari. 

- U Severnoj Makedoniji smo došli do važnih stvari za našu zemlju, reč je o agendi rasta koju pregovaramo sa EU. Imamo dovoljno novca, javni dug stagnira, ne raste, Srbija ne dozvoljava da se pređe 60 odsto javnog duga, bolji smo od 90 odsto zemalja EU po tom pitanju. Imamo 560 hiljada zaposlenih više nego što smo imali. Nastavićemo da radimo na formiranju jedinstvenog regionalnog tržišta. Tržište rada sa Makedonijom i Albanijom je izuzetno važno.

Ostavite komentar