Vesti > Politika

Srbija bi trebalo da UVEDE SANKCIJE RUSIJI: Stjuart Pič o SITUACIJI NA KIM, spomenuo i DODIKA

On je iskazao apsolutnu podršku normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, i osudio događaje iz Banjske na Kosovu i Metohiji od 24. septembra

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

25/01/2024 > 08:41

podeli vest:

Srbija bi trebalo da UVEDE SANKCIJE RUSIJI: Stjuart Pič o SITUACIJI NA KIM, spomenuo i DODIKA
Foto: Youtube PrintScreen/Sky News


Srbija bi trebalo da uvede sankcije Rusiji, izjavio je specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan, Stjuart Pič. 

- Britanija poziva Srbiju da uvede sankcije protiv Rusije, jer je poslednja država zapadnog Balkana koja to nije učinila, i da istraži moguće nepravilnosti na izborima održanima u decembru, kako bi se sačuvao integritet izbornog procesa - rekao je Pič za Hinu tokom posete Zagrebu. 

On je iskazao apsolutnu podršku normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, i osudio događaje iz Banjske na Kosovu i Metohiji od 24. septembra.

- Normalizacija između Beograda i Prištine biće na dobrobit svih građana obe države, ali i šireg regiona - naveo je Pič.

Britanski izaslanik je ponovio da je zabrinut za situaciju u Bosni i Hercegovini, i naglasio na Republika Srpska ne može da bude nezavisna država.

- London te pretnje osuđuje i poručuje da je Republika Srpska legitiman entitet unutar BiH, ali ne može biti i nezavisna država, kakvom želi da je učini njen predsednik Milorad Dodik. Nastavljamo da podržavamo Dejtonski sporazum - istakao je Pič.

 

Ostavite komentar

Beba

Odakle vam pravo da se mesat ? Idite u svoju zemlju

25.01.2024 11:23