Vesti > Politika

VUČIĆ o protivpravnom NAORUŽAVANJU tzv. KOSOVA: Razmišljam kako da POKRENEM ISTRAGU

Predsednik kaže da oni koji Srbe optužuju da su imali zolje, puške, ručne raketne bacače, ne gledaju šta se dešava sa druge strane

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

24/01/2024 > 13:37

podeli vest:

VUČIĆ o protivpravnom NAORUŽAVANJU tzv. KOSOVA: Razmišljam kako da POKRENEM ISTRAGU
Foto: Tanjug printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da razmišlja kako da ne dovede zemlju u tešku poziciju, a da pokrene istragu o protivpravnom naoružavanju tzv. Kosova i upitao kako oni koji to čine i krše Rezoluciju 12 44 i Povelju UN, misle da za to neće da odgovaraju.

- Razmišljam o tome kako da pokrenem istragu o tome kako su svi oni koji naoružavaju tzv. kosovske bezbednosne snage i Albance to činili suprotno Rezoluciji 1244 i Povelji Ujedinjenih nacija, kako su to prekršili i kako se usuđuju da krše Povelju UN, a da misle da nikad za to neće da odgovaraju - rekao je Vučić na pitanje novinara povodom dešavanja u Banjskoj.

On je rekao da razmišlja kako da ne dovede zemlju u tešku poziciju, a da opet međunarodno pravo bude poštovano, i dodao da zna da određeni koji to pitaju nisu zainteresovani, jer ih je baš briga šta stranci rade protiv Srbije, šta Albanci rade protiv Srbije, šta Kurti radi protiv Srbije. 

- Vas interesuje kako da kaznite Srbiju, zato što su neki Srbi hteli da brane svoja ognjišta. Da, pošto su počinili određena krivična dela, odgovaraće pred licem pravde. To je posao nadležnih državnih organa i da nađu tačno koja su to krivična dela i za to će biti gonjeni -  rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

 

Predsednik je dodao da oni koji Srbe optužuju da su imali zolje, puške, ručne raketne bacače,  ne gledaju šta se dešava sa druge strane i šta se od oružja dovodi na tzv. Kosovo.

- Pa vi dovedoste 'vurane', pa sve protivpravno, pa vi dovedoste 'džaveline', sve protivpravno, vi dovedoste, ili minobacače što kačite na 'borane' ... Pa sve to dovedoste na Kosovo protivpravno. A vi ne odgovarate ništa. Može vam se. Vi veliki i jaki imate svoje sluge ovde, od političkih do medijskih - rekao je Vučić, dodajući da on na sve to treba da se "pravi lud".

On je istakao da je predsednik Srbije i da je njegov posao da brani zemlju kao i da štiti naš narod na KiM i to će nastaviti da radi.
 

Ostavite komentar