Vesti > Politika

Ima li osnova za TUŽBU? ĐILAS TUŽIO CVIJETINA MILIVOJEVIĆA zbog CITIRANJA izveštaja GRADSKE IZBORNE KOMISIJE

Milivojević smatra da se opozicija i nije baš puno opametila

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

23/11/2023 > 13:28

podeli vest:

Ima li osnova za TUŽBU? ĐILAS TUŽIO CVIJETINA MILIVOJEVIĆA zbog CITIRANJA izveštaja GRADSKE IZBORNE KOMISIJE
Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija


Politikolog Cvijetin Milivojević otkrio je da ga je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas tužio!

On je objasnio da je razlog to što je citirao izveštaj Gradske izborne komisije Grada Beograda od 11. aprila u 15:05 časova na osnovu 99,49 odsto prebrojanih glasačkih mesta i birača, gde se kaže da je rezultat 55 prema 55, a nije 56 prema 54 za vlast, kao što je Đilas objasnio.

- Pitam se zašto ne tuži Gradsku izbornu komisiju, zato što je nakon razgovora sa Vučićem on izašao sa jednim vrlo nesuvisnim obrazloženjem i rekao je otprilike ovako: "Mene je gospodin Vučić ubedio da će on uzeti nekoga iz Zavetnika, i imaće većinu", ja kažem da je Đilas verovatno u pravu, ali postoji ono ali, da li je gospodin Đilas obavestio svoje glasače, ja sam među onima koji su glasali za tu listu na beogradskim izborima, da će i njegov potpredsednik stranke preći na tu stranu gospodina Vučića - rekao je on u emisiji "Uranak" na K1 televiziji.

Milivojević smatra da se opozicija i nije baš puno opametila, za šta je kao dokaz naveo činjenicu je da je opozicija tražila da se u istom danu održe izbori, a sada se bune zato što se lista zove imenom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- To nije u skladu sa zakonom o sprečavanju korupcije, odnosno sukob interesa, ali vi ste tražili. Nije Vučić sam raspisao te izbore, on je na vaš zahtev to uradio. Još su u tom zahtevu napisali da se izbori raspišu do Nove godine - naveo je on.

Na pitanje voditelja, da li se opozicija dovoljno konsolidovala da sada pokaže da je nešto naučila, Cvjetićanin je odgovario:

- Hoću da verujem da jeste. Mene je upravo čovek, koji je otišao 11. aprila na poklonjenje kod Aleksandra Vučića, tužio u međuvremenu, pokušavajući da mi verovatno zatvori usta. Tužio me je zato što ja uporno citiram izveštaj gradske izborne komisije Grada Beograda od 11. aprila na osnovu 99,49 odsto prebrojanih glasačkih mesta i birača, gde se kaže da je rezultat 55 prema 55, a nije 56 prema 54 za vlast, kao što je Đilas objasnio - dodao je Milivojević.


 

Ostavite komentar