Vesti > Politika

Vučić o potpisanim MEMORANDUMIMA i saradnji sa KIPROM: Ojačavamo PRIJATELJSKE odnose

Saradnja u oblasti nauke, prosvete i diplomatije

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

23/11/2023 > 12:57

podeli vest:

Vučić o potpisanim MEMORANDUMIMA i saradnji sa KIPROM: Ojačavamo PRIJATELJSKE odnose
Foto: Facebook Printscreen/buducnostsrbijeav


Vlade Srbije i Republike Kipra potpisale su danas u Beogradu, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i Nikosa Hristodulidisa, tri memoranduma o saradnji, u oblasti nauke, obrazovanja i diplomatskih akademija.

Memorandum o razumevanju o saradnji između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Kipra potpisali su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Kipra Konstandinos Kombos.

Memorandum o razumevanju o saradnji između Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije i Podministarstva za istraživanje, inovacije i digitalnu politiku Kipra u oblasti nauke, inovacije i narednih tehnologija potpisali su ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije Jelena Begović i ministar spoljinih poslova Kipra Kombos.

Memorandum o razumevanju o saradnji Ministarstva prosvete Srbije i Ministarstva obrazovanja, sporta i omladine Republike Kipar u oblasti obrazovanja potpisali su ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i ministar prosvete, sporta i omladine Atina Mihailidu.

 

 

Pre potpisivanja tri memoranduma održan je Savet za saradnju dve zemlje, u prisustvu predsednika dve zemlje.

Predsednik Kipra Hristodulidis boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji. 

Vučić i Hristodulidis sastali su se u sredu u Palati Srbija u "četiri oka", a održan je i plenarni sastanak članova delegacija Srbije i Republike Kipar.


Potpisani memorandumi o saradnji sa Kiprom dodatno ojačati saradnju dve zemlje, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ponosan sam na to što je naša zemlja sa Kiprom potpisala memorandume o saradnji u oblasti nauke, prosvete i diplomatije - napisao je Vučić na Instagramu.

 

Naveo je da će potpisani memorandumi dodatno ojačati našu saradnju i prijateljske odnose na dobrobit naših naroda.
 

Ostavite komentar