Vesti > Politika

Vučić o definitivnom datumu: IZBORI 17. decembra i biće PRESUDNI ZA NAROD

Sve o čemu smo govorili - od Prokopa do auto-puteva, moguće je samo kada imate vladu i predsednika koji rade zajedno, ocenio je predsednik

Izvor: K1info/Tanjug

22/10/2023 > 12:34 >> 12:50

podeli vest:

Vučić o definitivnom datumu: IZBORI 17. decembra i biće PRESUDNI ZA NAROD
Foto: Shutterstock


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će izbori biti održani 17. decembra i da će biti presudni za narod, jer će na njima izabrati da li žele da žive u bogatijoj zemlji ili da se vrate u prošlost.

Na pitanje kada će se znati tačan datum izbora, Vučić je rekao da će se to znati kada ih bude raspisao, ali da već sada može da kaže da će se održati 17. decembra.

- Ali mislim da su odlučujući izbori, jer posle ovoga četiri godine neće biti izbora. Četiri godine neće biti izbora i onda ćemo imati sve izbore zajedno 2027. godine. Sve izborne cikluse zajedno 2027. godine, govorimo o velikim izborima dakle, i pokrajinskim, i republičkim, i predsedničkim - rekao je Vučić na TV Pink.

Dodao je da se neće služiti trikovima i marifetlucima da bi ostao na vlasti, jer mu to, kako je rekao, ne treba u životu.

- Ne obećavam opstanak na vlasti. Ako izgubimo izbore, izgubili smo. Izvolite ljudi, čestitamo vam i to je to", rekao je Vučić. Naglasio je i da nema ništa protiv ako neko želi da glasa za one koji hoće da ruše sve novo. Opozicija obećava da će da sruše Beograd na vodi. Zašto? Zato što nikada nisu ništa gradili i izgradili. To ih nikada nije interesovalo - kazao je on.

Kao razlog zašto oni nikada ništa nisu izgradili, Vučić je naveo da je to zato što "nisu snevali snove za Srbiju, već su sanjali svoje snove, a za Srbiju nije bilo vremena".

Ja nemam taj problem, rekao sam svojim prijateljima iz SNS-a mogao bih da imam 90 odsto podške naroda i da jedan dan kažem jednima vi ste u pravu, drugi dan drugima vi ste u pravu, da budem najomiljljeniji narodu u Srbiji, ali ja na to ne pristajem. Ne pristajem na trule i besmislene kompromise u životu, kompromise koje će da znače urušavanje Srbije - naglasio je predsednik.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

On je dodao i da narod mora da zna da nema lakih razgovora, navodeći da će morati da ide u Brisel i da će imati razgovare sa MMF.

- Morate da sanjate drugačije snove, mislite da je lako dogovoriti ko će i kako raditi autoput, mislite da je to jednostavno, ili da je lako povećati penzije, plate, minimalne zarade a da ne ugrozite ostanak investitora u zemlju da ne bi išli u okruženje gde su plate niže - rekao je Vučić.
On je istakao i da voli SNS i da je to najbolja partija, uprkos nekim ljudima koji ne moraju da budu najbolji, jer kako je dodao u svakom žitu ima kukolja.

- Ta stranka je ipak promenila lice Srbije i Srbija danas u svakom smislu izgleda drugačije - kazao je Vučić i dodao da u narednom periodu neće moći da ide na svaki skup, jer realno neće moći da postigne.

Predsednik o opoziciji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da kod opozicije u Srbiji postoji potreba da nemaju politiku, da je nikada nisu ni imali, a da im lažna politika koju vode služi za pridobijanje glasova, da naprave što je moguće širi front protiv Srpske napredne stranke (SNS) i njega lično.

On je objasnio da oni tako rade ne zato što mrze SNS, već zato što vide da je sada država bogatija i da bi imalo šta da se opljačka, pa bi mogli da žive lepo. 

- Oni sada imaju računicu da ako SNS ima 44 odsto podrške, recimo, Socijalistička partija Srbije sa partnerima 10 odsto, 13 odsto objedinjena desnica bez Šešelja i Radulovića, a ostali, proevropski sektor 22 do 23 odsto, a imaće manje. To je uz manjinske stranke, čak i bez njih, pristojna većina za SNS. Plan im je, a to rade zajedno sa pritiscima stranih službi i dela inostranog nevladinog sektora koji žele promenu u Srbiji, da nas spuste na 37 odsto, da povećaju SPS na 13, 14 odsto, da daju ovima na 16 odsto, a oni ostanu na ovih 23 odsto i onda više većine nema - rekao je on.

Dodao je da, međutim, to neće moći da se desi, jer od 44 odsto onih koji daju podršku SNS-u, niko ili gotovo niko neće da pređe onima koji imaju oko 22 do 23 odsto, zbog velikih razlika i animoziteta prema liderima iz tog bloka.

- Zato će Šolakovi mediji voditi kampanju protiv SNS i to ne za građansko društvo i podršku samo evropskom sektoru, nego će na kraju da budu kao što je jednom rekao ruski ambasador za ovakvu ulogu desnice - korisni idioti - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Dodao je da je to ceo plan, ne naročito pametan, ne ni glup, ali, kako je rekao, tu smo da se tome suprotstavimo i tu smo da se protiv toga borimo. 

- Sve o čemu smo govorili od Prokopa do auto-puteva, moguće je samo kada imate vladu i predsednika koji rade zajedno. Kada vlada i predsednik ne rade zajedno, onda tu uspeha nema. Onda se to svodi na utuk na utuk, na dnevna saopštenja jednih protiv drugih, na mlaćenje prazne slame, na to da jedni optužujemo druge, a rezultata nikada i nigde - rekao je Vučić. 

Govoreći o zahtevu dela opozicije da se, zbog događaja u Banjskoj, uvedu sankcije predsedniku, rekao je  da su time poručili da zapravo smatraju da nije kriv Aljbin Kurti i Priština, već Srbija.

- I da je sve tako, izvinite, što to radite protiv svoje zemlje, hoćete li da vidite nekoga iz Hamasa ko će da kaže da je bolnicu u Gazi bombardovao Hamas, da odgovara Hamas. Zašto to radite, zar toliko ne volite svoju zemlju, a toliko volite fotelju da ćete da uradite sve protiv svoje zemlje ne biste li onog koga drugačije ne možete da pobedite pokušali na takav način da pobedite - rekao je Vučić.
 

Ostavite komentar