Vesti > Politika

Američki zvaničnik: Jedino DIJALOG garantuje dugoročno rešenje za KiM

Kurti je dodao i da je američkog zvaničnika "uverio u nastavak saradnje" takozvane kosovske policije sa Kforom

Izvor: K1info/Tanjug

30/09/2023 > 09:20

podeli vest:

Američki zvaničnik: Jedino DIJALOG garantuje dugoročno rešenje za KiM
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Salivan je, tokom razgovora sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, izrazio zabrinutost "zbog mobilizacije srpske vojske" u blizini administrativne linije sa KiM i istakao da jedino dijalog garantuje dugoročno rešenje, saopštila je Bela kuća.  

Salivan je sa Kurtijem razgovaro o važnosti dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU i istako da je to „jedino dugoročno rešenje koje garantuje stabilnost na celom Kosovu“, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Kako je navedeno, američki zvaničnik je tokom telefonskog razgovora izrazio zabrinutost "zbog mobilizacije srpske vojske" u blizini administrativne linije sa KiM.

Kurti je telefonski poziv Salivana ocenio kao "ohrabrujući" i zahvalio mu na podršci Prištini i "obezbeđivanju granica".

On je, kako je naveo u objavi na platformi X (Tviter), zatražio "povećanu pomoć protiv ratnih planova Srbije".

Kurti je dodao i da je američkog zvaničnika "uverio u nastavak saradnje" takozvane kosovske policije sa Kforom i da je rekao Salivanu da je Priština "nepokolebljiva u posvećenosti zaštiti svih građana".

Ostavite komentar