Vesti > Politika

PREMIJERKA O IZBORIMA: Lažu da sam davala NEKAKVE DATUME, ali nadam se da će Srbija glasati U DECEMBRU

Na pitanje kada će vlada poslati obrazloženi predlog za raspuštanje skupštine, Brnabić je rekla da će se to čuti uskoro

Izvor: K1info/Tanjug

29/09/2023 > 14:57

podeli vest:

PREMIJERKA O IZBORIMA: Lažu da sam davala NEKAKVE DATUME, ali nadam se da će Srbija glasati  U DECEMBRU
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Na sednici Vlade Srbije nisam davala nikakve datume, ali verujem i nadam se da će izbori biti održani u decembru, rekla je danas premijerka Ana Brnabić povodom informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima da je navodno na sednici tražila od ministara i državnih sekretara da sve uredbe i propisi koje su u proceduri budu usvojeni do polovine oktobra.

- Informacija koju ste dobili od ljudi koji su bili prisutni na sednici vlade nije tačna. Nisam davala nikakve datume. Što se mene tiče, ja verujem i nadam se da će biti u decembru. Mi smo uvek spremni za izbore, ja sam govorila da mislim da je bolje da se održe pre, a ne kasnije i konačno, i pre dva meseca sam rekla da je moja ostavka na stolu i da opozicija ukoliko želi izbore krene u razgovore oko tehničkih detalja - rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona je dodala da je sve u skladu sa onim o čemu su pričali ranije, ali i u skladu sa zahtevom opozicije iz septembra meseca, mada, nije u skladu sa onim što su govorili pre toga, a to je da se nikako ne raspisuju izbori.

- Netačna je informacija sa sednice vlade što toliko neozbiljno i neodgovorno određeni mediji puštaju informacije sa sednice vlade, rekla-kazala i tračeve koje puštaju kao istine, ali to govori o njihovom nedostatku profesionalnosti - rekla je ona.

Na pitanje N1 kako se kao predsednica vlade oseća što dužina njenog mandata zavisi od, kako su rekli, "volje" predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Brnabić je najpre prokomentarisala da je upravo taj medij objavio informaciju da je ona rekla na sednici vlade da će izbori biti održani 17. decembra kao činjenicu, a da nisu ni tražlii potvrdu iz vlade.

- To govori o vašem profesionalizmu. Što se tiče toga ko meni određuje trajanje mandata, koliko sam razumela i iz vaših medija, opozicija je tražila raspisivanje izbora beogradskih i parlamentarnih do kraja godine. Mi želimo da izađemo u susret opoziciji. Nije predsednik Vučić to rekao, nije on ograničio mandat vlade, već smo izašli u susret opoziciji koja je pretila građanskom neposlušnošću - rekla je Brnabić.

Na pitanje kada će vlada poslati obrazloženi predlog za raspuštanje skupštine, Brnabić je rekla:

- Čućete uskoro - kratko je poručila.

Ostavite komentar