Vesti > Politika

Vučić poručio: Kad se vratim u BEOGRAD pišem odgovor na pismo OPOZICIJE, i da vidimo, kada ćemo na te IZBORE

Predsednik je rekao da građani moraju da znaju da država nije igračka.

Izvor: K1info/Tanjug

22/09/2023 > 20:31

podeli vest:

Vučić poručio: Kad se vratim u BEOGRAD pišem odgovor na pismo OPOZICIJE, i da vidimo, kada ćemo na te IZBORE
Foto: screenshot/TV Pink


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će kada se vrati u Beograd iz Njujorka početi da piše odgovor opoziciji na pismo koje su mu uputili tražeći raspisivanje izbora i dodao da ne razume zašto neki političari moraju uvek da budu protiv svoje zemlje samo zato što nisu dobili funkciju. 

- I da vidimo, kada ćemo na te izbore. Siguran sam da ću ih obradovati, pa oni su sada napravili taj savez za pobedu ili kako se zove. Oni idu da pobede i oni su veliki favoriti.  Ogromnu snagu u narodu imaju. Mi nismo, nije lako upravljati zemljom u teškim situacijama i morate da se bavite važnim državnim pitanjima, a oni ne moraju ničim da se bave sem prosipanjem mržnje i tvitovanjem - rekao je Vučić novinarima u Njujorku. 

Oni jesu veliki favoriti, primetio je i dodao da će narod reći svoje. 

On je istakao i da ne razume zašto neki političari u Srbiji imaju potrebu da budu protiv svoje zemlje i svog naroda samo zato što nisu dobili funkciju.

- Ta potreba da budete uvek protiv svoje zemlje, zato što donji deo vaših leđa nije zadovoljan sopstvenom pozicijom - za mene je to neverovatno - rekao je Vučić na novinarsko pitanje da prokomentariše tvrdnju bivše funkcionerke SNS Zorane Mihajlović da se predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani sastajala sa mnogo značajnijim ljudima od Vučića poput prvog zamenika savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džona Fajnera.

Foto: ATA Images

 

Vučić je istakao da je baš danas razgovarao sa Fajnerom više od dva sata. 

- To govori o njima. Pričali su da nisam bio sa Bajdenom, a bio sam. Nisam bio s Fajnerom, a bio sam dva sata sa Fajnerom. Kao deca su. Ne znaju šta će od besa i mržnje. A nije rekla s kim se Osmani nije sve videla - ni sa predsednikom Južne Koreje, niti sa potpredsednikom Kine - rekao je Vučić.

Vučić je istakao i da će Fajner uskoro doći i u Srbiju.

- I šta ćemo sad s tim. Još jedna od bezbroj laži. Baš kao i sat, za koji su rekli da košta 500.000 evra, a kad pokažete da košta hiljadu onda 'ajde da slažemo nešto novo - rekao je Vučić.

On je poručio građanima Srbije da je važno da znaju da država nije igračka, i da se oni koji je vode bore za Srbiju, svakog dana, na svakog mestu. 

- Nešto radite gde mediji nisu prisutni, nešto gde jesu. Ali vi ste ti koji morate da imate najširu sliku i najširi vidokrug i najduži i najširi pogled da razumete sve probleme sa kojima se vaša zemlja suočava. I da znate koja su mesta na kojima to rešavate, i da grizete, da se borite svakog dana na svakom mestu da gde god vam se pojave rupe koje se otvore da ih začepite.  Nekada uspevate nekada ne, ali morate da se borite danonoćno i to je ono što radimo i hoću da ljudi to znaju, mi to ne prepuštamo slučaju - rekao je Vučić.

On je rekao da su on i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić imali još sastanaka, sa različitim političkim predstavnicima i da su izabrali da ne govore sve. 

 

Ostavite komentar