Vesti > Politika

Vučić iz LESKOVCA: Poslednji meč KVALIFIKACIJA za Evropsko PRVENSTVO igraćemo na STADIONU Dubočica

Predsednik Srbije obilazi novoizgrađeni stadion Dubočica u Leskovcu

Izvor: K1info/Tanjug

24/08/2023 > 19:06

podeli vest:

Vučić iz LESKOVCA: Poslednji meč KVALIFIKACIJA za Evropsko PRVENSTVO igraćemo na STADIONU Dubočica
Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/nr


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas obilazeći novoizgrađeni stadion Dubočica u Leskovcu, da će se baš na tom stadionu igrati poslednja fudbalska utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske..

- Igraćemo 19. novembra posebnu utakmicu reprezentacije protiv Bugarske i pobedićemo. Posle 24. godine idemo na evropsko prvenstvo -  izjavio je Vučić.

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/nr

 

Dodao je da se Srbija nije plasirala na Evropsko prvenstvo još od utakmice u kojoj je eliminisala Hrvatsku.

Vučić je istakao da su građani Leskovca i narod na jugu Srbije zaslužili takav stadion jer vatreno navijaju za Srbiju.

Predsednik Srbije je obišao stadion u društvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragana Džajića, kao i potpredsednika FSS Branislava Nedimovića i generalniog sekretara FSS Jovana Šurbatovića.

- U roku od šest meseci ćemo da izaberemo najbolje operatere, najbolje svetske menadžere za upravljanje stadionom. Mi to ne znamo da radimo. Samo održavanje trave je između 15 i 20 hiljada evra na mesečnom nivou. A potrebno je stalno organizovati događaje kako bi ova investicija bila isplativa - rekao je Vučić.

On je najavio da će u roku od šest meseci izabrati najbolje operatere za održavanje stadiona ne samo ovog u Leskovcu, već svih u zemlji.

U septembru od UEFA-e sertifikat i za stadion u Loznici

Vučić je rekao da Hrvati kažu da ne možemo da otvorimo stadion u Zaječaru zbog UEFA sertifikata.

- E, pa, da obavestim moje hrvatske prijatelje, 15. do 20. septembra dobijamo UEFA sertifikat za otvaranje stadiona u Loznici, kao i što "Beograd na vodi nećemo imati, jer će da se potopi..." - ironično je prokomentarisao predsednik Srbije, koji je zatim otišao i na tribine.

Predsednik se prisetio i nedavne posete stadionu u Budimpešti.

- Kad sam bio na onom stadionu u Budimpešti, skoro da sam zaplakao kako to izgleda i malo zavisti da pokažem prema komšijama, ali ovo izgleda divno, kao da sam u Engleskoj. Baš je lep stadion - rekao je Vučić.

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/nr

 

Vučić je večeras tokom obilaska novoizgrađenog stadiona Dubočica u Leskovcu malo zaigrao fudbal sa fudbalskim asovima Dragaon Džajićem i Draganom Stojkovićem Piksijem.

Vučić je pred kamerama pimpovao fudbalsku loptu i zatim zamolio Džaju i Piksija da pokažu umeće sa loptom.

Oni su prethodno, tokom obilaska prostorija stadiona, prisustovali prezentaciji o novom stadionu, o kome je govorio ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

Blagojević je istakao da je stari stadion bio nebezbedan za korišćenje, zbog čega je srušen i da je za novi stadion izdvojeno 2,5 milijardi dinara bez PDV, što je podrazumevalo i kompletno opremanje stadiona, kao i nameštaj, teretanu, defiblirator po UEFA standardu, grejače da se trava ne zamrzne i drugo.

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/nr

 

Vučić je u šali pitao Džaju i Piksija koliko bi njih dvojica golova dali u Srbiji da su imali takvu travu.

Blagojević je rekao da je reč o najmodernijem stadionu koji je izgrađen po kategoriji 4 UEFA standarda, koji ima i mesta za lica sa posebnim potrebama, ali i za predstavnike medija.

Dodao je da ovo možemo nazvati pametnim stadionom pošto ima sisteme se upravljanje klimatizacijom, obezbeđenjem, drenažu za sakupljanje i skladištenje vode, hibridni travnjak i drugo.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović je rekao da travnjak na terenu ima "armaturu", zbog čega je ona neuporedivo bolja i ne kida se.

Vučić se družio i sa dečacima iz fudbalskog kluba Dubočica koji su mu poklonili dres svog kluba.

- Da budete još bolji i da probate da pobedite Zvezdu i Partizan. Šta god budemo mogli da pomognemo, vi tražite, a vi deco što više vremena da provodite na stadionu - poručio je Vučić.

Vučić je poručio deci i trenerima iz različitih fudbalskih klubova u Leskovcu da će biti održavan taj stadion i da država neće dozvoliti da taj stadion propadne.

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/nr

 

- Molim vas i trenere da budete uporni i vredni, jer neće od lepote stadiona da dođe rezultat, niti od  velikih priča, već od rada. Morate da živite za loptu i mnogo znoja da prolijete i kada vam ne ide, da opet sebi kažete - hoću snažnije, jače i bolje i više. I vi devojke da igrate na svetskom prvenstu i da pobeđujte i englesku i Španiju i Englesku sve najbolje u svetu - poručio je Vučić.

Istakao je da će držva pomoći na svaki način i najavio da će država uložiti mnogo više sredstava i u razvoj ženskog fudbala.

Stadion je počeo da se gradi pre dve godine, a zvanično je otvoren u ponedeljak utakmicom Prve lige Srbije između ekipa Dubočice i RFK Novi Sad.

To je jedan je od tri novoizgrađnih stadiona u Srbiji, pored stadiona u Loznici i Zaječaru, a izgrađen je po visokim standardima koji ovaj objekat svrstava u kategoriju "četiri" po kriterijumima UEFA.

Stadion Dubočica u Leskovcu izgrađen je na mestu gde se decenijama nalazio Gradski stadion, koji je bio u zapuštenom stanju, a taj objekat je imao samo dve tribine, dok novi dom fudbalera leskovačkog kluba ima tribine sa sve četiri strane terena.

Zamolio sam MUP i BIA da dopuste Marović da uđe u Srbiju

Predsednik Srbije je odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je zamolio MUP i BIA da dopuste bivšoj potpredsednici Vlade i ministarki evropskih poslova Crne Gore Jovani Marović da uđe u Srbiju i pozvao je da slobodno dođe i bude, kako je rekao, "dragi gost čak i ako želi da blokira auto-put". 

- Ja se obično ne mešam u odluke nadležnih državnih organa kada one rade to na stručan način. Ali ja sam jutros zamolio i Ministarstvo unutrašnjih poslova i BIA da svaki put bivšim ministrima iz Vlade Crne Gore posebno kada dolaze da rade protivpravne radnje, recimo da zauzimaju auto-puteve, što ne rade u Crnoj Gori, da ih svaki put pustimo - rekao je Vučić u Leskovcu.

Dodao je da će Marović biti "dragi gost Srbije" i da je siguran da će ga poslušati ljudi iz MUP-a i BIA.

 

 

Ostavite komentar