Vesti > Politika

Kurti i Micotakis razgovarali o DIJALOGU Beograda i Prištine: Predstavnik Albanaca tvrdi da je situacija DEESKALIRANA

Već imamo sporazum, ali treba ga u potpunosti sprovesti i bez uslova - rekao je Kurti, komentarišući dijalog Beograda i Prištine

Izvor: K1info/Tanjug

22/08/2023 > 18:47

podeli vest:

Kurti i Micotakis razgovarali o DIJALOGU Beograda i Prištine: Predstavnik Albanaca tvrdi da je situacija DEESKALIRANA
Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu


Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sastao se danas u Atini sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, sa kojim je razgovarao o briselskom dijalogu između Beograda i Prištine, regionalnoj saradnji i jačanju ekonomskih odnosa Prištine i Atine.

- Već imamo sporazum, ali treba ga u potpunosti sprovesti i bez uslova - rekao je Kurti, komentarišući dijalog Beograda i Prištine, prenosi Reporteri.

On je ocenio da je na severu KiM dva meseca prošlo ''bez incidenata i nasilnih protesta'', i da je tamo ''na delu deeskalirana situacija u kojoj fokus treba da bude na sprečavanju ponovne eskalacije koju mogu izazvati nasilni elementi''.

Foto: Tanjug/AP

 

Kurti se takođe zahvalio Micotakisu na pozivu na sinoćnu večeru, kojoj su prisustvovali lideri Zapadnog Balkana, kao i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i drugi.
 

Ostavite komentar