Vesti > Politika

Martinović: O MOJOJ SMENI odlučuju STRANKA, Vlada i SKUPŠTINA

Ministar je ponovio da nije imao nameru da uvredi bilo kog čoveka koji nema ili ne može da ima decu

Izvor: K1info/Tanjug

10/07/2023 > 16:17

podeli vest:

Martinović: O MOJOJ SMENI odlučuju STRANKA, Vlada i SKUPŠTINA
Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ/ bs


Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović rekao je danas u Topoli da će o njegovoj eventualnoj smeni odlučiti stranka kojoj pripada i Vlada Srbije, kao i većina u Narodnoj skupštini i dodao da on kao ministar nastavlja redovne planirane aktivnosti.

Odgovarajući na pitanja novinara tokom obilaska poplavljenih područja u Topoli on je podsetio da je uputio izvinjenje svim građanima Srbije koji su osetili pogodjenim njegovom izjavom u skupštini.

- Što se tiče moje smene, rekao sam, mene je na funkciju ministra predložio Aleksandar Vučić i njemu sam se prvo izvinio zbog moje izjave. A da li ću biti smenjen odlučiće stranka kojoj pripadam i Vlada Republike Srbije, kao i većina u Narodnoj skupštini - rekao je Martinović.

Ponovio je da nije imao nameru da uvredi bilo kog čoveka koji nema ili ne može da ima decu.

- To što sam rekao je u velikoj meri izvučeno iz konteksta, ali sam svestan da je u jednom delu javnosti ta izjava protumačena na način da ja lično imam nešto protiv ljudi koji nemaju decu, a nemam. I svestan sam da je ta izjava nanela određenu političku štetu i predsedniku Republike i Vlade - naveo je Martinović.

Dodao je da će njegovo ministarstvo nastaviti redovne aktivnostima i pomagati lokalnim samoupravama.

- Što se mene tiče, svim građanima Srbije želim sve najbolje i da svi zajedno prevaziđemo ovu tešku situaciju koja nas je snašla usled elementarnih nepogoda i da omogućimo da se život u Srbiji nastavi dalje i da rešimo ove probleme koji su prouzrokovani velikim kišama. To je naš posao, da rešavamo probleme građana - poručio je Martinović.

Ostavite komentar