Vesti > Politika

Nastavljena SEDNICA Skupštine posle konsultacija: Martinović napustio salu

Deo opozicije nije hteo da nastavi rad "dok je tu onaj ko prebraja decu", aludirajući na ministra Aleksandra Martinovića

Izvor: K1info/Tanjug

05/07/2023 > 11:11 >> 12:34

podeli vest:

Nastavljena SEDNICA Skupštine posle konsultacija: Martinović napustio salu
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Skupština Srbije nastavila je danas rad posle konsultacija koje je sa šefovima poslaničkih grupa održao predsednik parlamenta Vladimir Orlić. Sednici više ne prisustvuje ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović.

Šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović rekao je prethodno novinarima, posle konsultacija, da će se nastaviti rasprava o smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Lazović je rekao da se opozicija vraća u salu, ali da se neće vratiti ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović.

- Kao što smo najavili u sali, nećemo dozvoliti da ljudi koji šire nasilje i mržnju i napadaju ljude, koji nemaju decu u ovom slučaju, da govore u Narodnoj skupštini i zahtevali smo da Martinović mora odmah da ode - rekao je Lazović i dodao da je taj deo opozicije najavio da će ponovo reagovati ukoliko se nešto slično dogodi.

Rekao je i da su zahtevali da se atmosfera "relaksira", tako što neće samo Orlić predsedavati sednicom već i potpredsednici Narodne skupštine.

Podsetimo, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić prekinuo je danas sednicu parlamenta i pozvao šefove poslaničkih grupa na konsultacije pošto su prethodno poslanici dela opozicije vikali i ustali sa svojih mesta.

 

Ranije je poslanik Dveri Dragan Nikolić zbog burnog reagovanja dela opzicije koji je uzvikivao “napolje, napolje”, kao i “ostavka, ostavka” tražio da Orlić prekine sednicu i odredi pauzu.

Poslanici dela opozicije negodovali su od početka sednice zbog prisustva ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martinovića navodeći da neće da nastave rad dok “je tu onaj ko prebraja decu”, aludirajući na Martinovića koji je juče to pomenuo u polemici sa poslanikom DS Srđanom Milivojevićem.

 

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su jutros rad raspravom o predlogu za glasanje o nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

 

Na početku sednice deo opozicije je udarao u klupe, držao transparente i vikao “napolje, napolje”, kao i “ostavka, ostavka”, a zbog buke poslanici koji su se javljali za reč to nisu mogli da učine.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić pozvao ih je da omoguće drugim poslanicima da govore, ali je taj deo opozicije nastavio sa uzvikivanjem, u jednom trenutku su ustali sa mesta i okupili se oko poslanika SPS Vladimira Đukića koji je počeo da govori.

- To što sada radite je fizičko nasilje - poručio je Orlić i pozvao poslanike dela opozicije da se vrate na svoja mesta i da ne prilaze klupama koje nisu njihove i da fizički ne ugrožavaju druge poslanike.

Foto: ATA Images

 

Poslanica DS Tatjana Manojlović koja se javila za reč i reklamirala povredu Poslovnika, rekavši da taj deo opozicije neće da nastavi dok “je tu onaj ko prebraja decu”, aludirajući na ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martinovića koji je juče to pomenuo u polemici sa poslanikom DS Srđanom Milivojevićem.

Prethodno su poslanici izveli performans u holu skupštine noseći transparente, a na kojima su, između ostalih, napisani zahtevi sa protesta “Srbija protiv nasilja”.

Danas se, inače, očekuje glasanje o predlogu za glasanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Ostavite komentar