Vesti > Politika

Vučić naložio Martinoviću DA SE POVUČE iz Skupštine: OGORČEN SAM zbog onoga što je IZGOVORIO U PARLAMENTU

Predsednik Vučić je kazao da je primetio da su se tog dana mogle čuti i različite druge uvrede u parlamentu

Izvor: K1info/Tanjug

06/07/2023 > 13:39

podeli vest:

Vučić naložio Martinoviću DA SE POVUČE iz Skupštine: OGORČEN SAM zbog onoga što je IZGOVORIO U PARLAMENTU
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković/srbija.gov.rs/predsednik.rs


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pozvao ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martinovića i iskazao, ne samo svoje neslaganje, već ogorčenje zbog onoga što je izgovorio u parlamentu i rekao mu da se povuče iz Narodne skupštine, ali je istovremeno primetio da su se tog dana mogle čuti i različite druge uvrede.

- Hvala vam na tom pitanju. Niti sam pratio, niti sam znao sve. Nisam znao ništa šta se događalo, onda sam sa danom zakašnjenja tražio da pogledam neka dva sata tokom noći šta se zbilo u Narodnoj skupštini. Video sam mnogo besprizornih izjava, mnogo nekulturnih i najprimitivnijih mogućih napada, ne samo na ministra Martinovića već i na mene, Anu Brnabić i na svakog od nas - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara N1 o izjavi ministra Martinovića tokom polemike sa Srđanom Milivojevićem.

Videćete sada, kako je rekao, razliku između mene i sebe. 

- Vidite, vi koji ste hvalili i pozivali u goste neke, i kod vas su izgovarali one reči da moje dete i moga brata treba neko da siluje i da treba da završi u šahtu, ubijen, na to niste reagovali već vam je bilo simpatično, pa ste ih pozivali da to ponavljaju u vašem studiju. I to je valjda normalno, i to od strane istih onih koji su se našli uvređeni. Jer, ako su u pitanju deca Aleksandra Vučića, ta deca su dobra samo kad su mrtva deca. I uvek ste ćutali na to i uvek to opravdavali - rekao je Vučić.

Vučić je zatim rekao da je on pozvao Martinovića i iskazao, ne samo svoje neslaganje već svoje ogorčenje bez obzira na to koliko je bio pritisnut i koliko su brutalnih i bljutavih gadosti izgovarali tog dana.

- Mnogo gorih od toga što je izgovorio Martinović u Narodnoj skupštini i rekao mu da se povuče iz Narodne skupštine zato što sam smatrao da tako nešto ne smete da uradite - rekao je Vučić.

 

Ostavite komentar