Vesti > Politika

Od Srbije do CRNE GORE za 4,5 sata: Vučić i Milatović razgovarali o IZGRADNJI PUTEVA i KUPOVINI GASA

CG želi terminal za tečni gas u Baru, a mi smo zainteresovani da to kupujemo, rekao je Vučić

Izvor: K1info/Tanjug

10/07/2023 > 12:37

podeli vest:

Od Srbije do CRNE GORE za 4,5 sata: Vučić i Milatović razgovarali o IZGRADNJI PUTEVA i KUPOVINI GASA
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Predsednici Srbije i Crne Gore, Aleksandar Vučić i Jakov Milatović, razgovarali su danas o infrastrukturnim pitanjima, ali i o mogućem snabdevanju gasom preko crnogorske teritorije.

Vučić je istakao da je sa Milatovićem razgovarao o izgradnji puteva, kojim bi za 4,5 sata, pa čak i manje, moglo da se stigne do Crne Gore.

Razgovarali smo o izgradnji železničke pruge, za dalje povezivanje u energetskom smislu. Oni su najavili da žele terminal za tečni gas u Baru. Mi smo zainteresovani da to kupujemo i zato možemo odmah da pustimo čelične cevi za mernu stanicu da bismo preuzimali tu oko 12,7 kubnih metara na dnevnom nivou što bi pomoglo gasnom snabdevanju Srbije - istakao je Vučić.

Istakao je da postoji velika trgovinska razmena između dve zemlje i da Srbija sa CG, proporcionalno broju stanovnika, ima najveću razmenu u svetu.

- Za nas je CG izuzetno važan partner ne samo zbog ekonomije i brojeva već i tradicionalne bliskosti i povezanosti naših građana, velikog broja Srba koji žive u CG i obrnuto. I za nas su to veoma važne stvari i zato se trudimo da naše odnose unapredimo da budu neuporedivo bolji nego što su bili - naveo je Vučić.

On je istakao da je trgovinska razmena sa Crnom Gorom veća za 16,1 odsto nego prošle godine u istom periodu.

- To je za zemlje takve veličine zaista veliki broj i očekujemo rekord od 1,6 milijardi do kraja godine. To su značajni pomaci koji donose život u odnosima i time se ponosimo - rekao je Vučić

Ostavite komentar