Vesti > Politika

VUČIĆ uputio JASNU poruku: Srbija radi DA BUDE MIR na Kosmetu - ISPUNILI smo šta je traženo, na POTEZU je Priština

Predsednik Srbije je istakao da ne misli da se bilo ko normalan raduje novim mogućim sukobima

Izvor: K1info

08/07/2023 > 10:36

podeli vest:

VUČIĆ uputio JASNU poruku: Srbija radi DA BUDE MIR na Kosmetu - ISPUNILI smo šta je traženo, na POTEZU je Priština
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija želi mir i radi na tome, kao i da je srpska strana ispunila najvažnije tačke međunarodne zajednice za deeskalaciju situacije na Kosovu i Metohiji.

- Plan o deeskalaciji znam napamet, sve tačke koje se tiču Beograda i Prištine i međunarodne zajednice. Srbija je već učinila dve, a treću ne može bez Prištine, jer je reč o simultanom povlačenju gradonačelnika koji su dobili tri odsto glasova i ljudi iz okoline opštinskih zgrada. Sve ostalo Srbija i srpska strana su ispunili - istakao je Vučić na konferenciji za novinare sa albanskim premijerom Edijem Ramom, odgovarajući na pitanje novinara albanskog Top čenela o situaciji na severu KiM.

Vučić je istakao da ne misli da se bilo ko normalan raduje novim nacionalnim rovovima i mogućnosti sukoba.

 

- Mi hoćemo i želimo mir, na tome radimo, ma koliko bilo teško za nas. I u Tirani i u Prištini će uvek da postoje oni koji Srbiju vide kao zlo i krivca - rekao je Vučić.

On je rekao i da je u Srbiji veoma teška situacija po pitanju KiM.

- Neću da govorim kolika je težina problema, kakva je reakcija srpskog naroda na severu i u dugim delovima KiM. Ono što ostaje je da učinimo sve da sačuvamo mir - naglasio je Vučić.

Na pitanje da li postoje šanse da se vrati dijalogu sa Aljbinom Kurtijem, rekao je da nikada nije imao problem da razgovara sa Kurtijem i da je u svim razgovorima učestvovao 11 godina.

- Pitate kada ću ja sa Kurtijem da se vidim, a ne znate ni kada će oni koji su mu mnogo bliži da se vide sa njim - rekao je Vučić.

On je istakao da se trudi da se nađe mirno resenje i da naši narodi mogu da žive bolje i imaju bolji standard.

- Za mene je najvažnije da sačuvamo mir i radimo na ekonomskom rastu -  istakao je Vučić.

Ostavite komentar