Vesti > Politika

VUČIĆ DOBIO POZIV kralja Salmana da POSETI SAUDIJSKU ARABIJU

Predsednik Srbije primio je danas ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Osamu Dahil Al-Ahmadija

Izvor: K1info/Tanjug

27/06/2023 > 10:18

podeli vest:

VUČIĆ DOBIO POZIV kralja Salmana da POSETI SAUDIJSKU ARABIJU
Foto: Facebook/buducnostsrbijeav


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Osamu Dahil Al-Ahmadija i objavio da je sa zadovoljstvom dobio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da poseti Saudijsku Arabiju,

"Važna i velika stvar za Srbiju. Sa zadovoljstvom sam primio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da posetim Kraljevinu Saudijsku Arabiju, uveren da će intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje između Srbije i Saudijske Arabije pružiti snažan doprinos i poseban podstrek sveukupnom razvoju naših odnosa, pogotovo zato što u ovoj godini obeležavamo 10. godišnjicu od uspostavlјanja diplomatskih odnosa", naveo je Vučić na instagramu.

Kaže da je informisao ambasadora Al-Ahmadija o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji, kao i o celokupnoj situaciji u regionu i istakao da je za Srbiju od klјučnog interesa očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalji razvoj regionalne saradnje preko inicijativa poput Otvorenog Balkana. 

"Saglasili smo se da je jačanje odnosa među državama regiona pravi put za opšti napredak i stabilnost, kao i da saradnja naše dve zemlje ima veliki potencijal, pogotovo u oblastima polјoprivrede, energetike, turizma i IKT", naveo je Vučić.

"skoristio sam ovu priliku da ponovim poziv kralju Salmanu da poseti Srbiju, siguran da će njegov dolazak doprineti boljem razumevanju prilika i većem stepenu podrške našoj zemlji na međunarodnoj sceni", zaključio  je Vućić.

Ostavite komentar