Vesti > Politika

Predstavnici OPOZICIJE ispred REM-a: Zalepili na vrata TEKST OSTAVKI

Nije REM jedini odgovoran za stanje u društvu, ali je odgovoran za kontrolu elektronskih medija, kaže Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd

Izvor: K1info/Tanjug

10/05/2023 > 14:09

podeli vest:

Predstavnici OPOZICIJE ispred REM-a: Zalepili na vrata TEKST OSTAVKI
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Predstavnici opozicionih stranaka okupili su se u 11.55 sati ispred zgrade REM-a, kako bi predali spreman tekst ostavki članova Saveta te institucije.

Predstavnici stranke Zajedno, Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, Narodne stranke, Ne davimo Beograd, Pokreta slobodnih građana su na Trg Nikole Pašića ispred zgrade REM-a došli sa transparentom na kojem je pisalo “Srbija protiv nasilja”. Papire sa tekstom ostavki zalepili su na vrata REM-a, jer im je, kako kažu, rečeno da pisarnica ne radi.

- Naša javnost je decenijama preplavljena nasiljem i agresijom koja dolazi sa televizija sa nacionalnom frekvencijom. Mi ovde ne govorimo o nekom incidentu ili propustu, već o sistemskom neradu, da se na bilo koji način mešaju u svoj posao. Nije REM jedini odgovoran za stanje u našem društvu, ali je odgovoran za kontrolu elektronskih medija - rekao je Radomir Lazović, jedan od lidera pokreta Ne davimo Beograd.

On je ponovio i zahteve koji su pročitani na protestu “Srbija protiv nasilja”, da se zaustavi dalja promocija nasilja u medijima i javnom prostoru, da se ukinu pojedini štampani mediji i tabloidi, kao i da se oduzme nacionalna frekvencija medijima koji promovišu nasilje.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Među zahtevima su i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, kao i hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji.

Ukoliko ne dođe do ispunjenja tih zahteva do petka 12. maja, Lazović je za taj dan najavio novo okupljanje ispred Narodne skupštine.

 

Ostavite komentar