Vesti > Politika

Vučić s predstavnicima ROMSKE nacionalne MANJINE: Nijedna ZAJEDNICA neće biti MARGINALIZOVANA u Srbiji

Srbija će da nastavi posvećeno i sistemski da radi na eliminisanju svake društvene nejednakosti

Izvor: K1info/Tanjug

07/04/2023 > 12:21

podeli vest:

Vučić s predstavnicima ROMSKE nacionalne MANJINE: Nijedna ZAJEDNICA neće biti MARGINALIZOVANA u Srbiji
Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i poslanicama u Skupštini Srbije i Skupštini AP Vojvodine.

Kako je naglasio na sastanku da država neće dozvoliti da u Srbiji bilo koja zajednica bude marginalizovana.

On je na Instagram profilu budućnostsrvijeav naveo da je pozvao Rome da se proaktivno uključe u sve programe države "koji za jedini cilj imaju dobrobit svih građana i dalji ubrzani rast naše Srbije".

https://www.instagram.com/p/CquuA_LMIk3/?utm_source=ig_web_copy_link

Dodao je da je pažljivo saslušao predstavnike Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine koji su ga detaljnije informisali o aktuelnim pitanjima i problemima u romskoj zajednici.

 

- Čestitao sam im Svetski dan Roma i naglasio da će država nastaviti posvećeno i sistemski da radi na eliminisanju svake društvene nejednakosti i da neće dozvoliti da u Srbiji bilo koja zajednica bude marginalizovana - napisao je Vučić.

Predsednik je naglasio da je do sada realizovan niz programa u oblasti politike obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i socijalne inkluzije kroz koje je pružena dodatna podrška i pomoć romskoj zajednici, kao i da se dodatno radi na projektima koji bi trebalo da unaprede brojne segmente života Roma, počev od svakodnevnih životnih problema, do većeg uključivanja u sve aspekte društveno-političkog života naše zemlje kako bi se romska zajednica dodatno osnažila i ohrabrila da se svojim potencijalima proaktivno uključi u zajednički rad na razvoju i napretku Srbije.

 

 

Ostavite komentar