Vesti > Politika

Četiri OPOZICIONE stranke podnele KRIVIČNU prijavu protiv predsednika VUČIĆA

Predstavnici parlamentarnih partija još jednom su ponovili svoje zahteve

Izvor: K1info/Tanjug

31/03/2023 > 16:59

podeli vest:

Četiri OPOZICIONE stranke podnele KRIVIČNU prijavu protiv predsednika VUČIĆA
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Predstavnici opozicionih parlamentarnih stranaka - Dveri, Zavetnici, Novi DSS i POKS, koji su sebe nazvali "državotvornom opozicijom", podneli su danas Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Mi smo rešili da proverimo pravosudne institucije Srbije, da proverimo postoji li samostalno tužilaštvo i da li će postupati po ovoj krivičnoj prijavi, jer ni najviši državni funkcioneri ne mogu biti zaštićeni od krivičnog gonjenja za učinjena krivična dela - rekao je Lider pokreta Dveri Boško Obradović.

Dodao je da će se sledeće nedelje na isti ovaj način obratiti i Ustavnom sudu Srbije, kao najvišoj pravosudnoj instituciji, koja takođe, kako kaže Obradović, može da oceni ustavnost onoga što se navodi u krivičnoj prijavi.

Poslanik iz stranke Zavetnici Zoran Zečević kaže da je ovo borba za prava svakog građanina, radnika i seljaka i svih ljudi koji žive i nameravaju da se vrate u Srbiju.

- Želim da vas pozdravim u ime predsednice svoje stranke Milice Đurđević Stamenkovski koja se nalazi na jednom velikom zadatku - ona uskoro treba da nam donese dva mlada života, patriote koja će nastaviti tradiciju naše stranke - rekao je Zečević.

On je dodao da su danas na potezu državni organi.

- Mi se nadamo da će takozvano samostalno tužilaštvo preduzeti određene korake, jer smo svedoci da Ustav ove zemlje i zakone koji proizilaze iz Ustava treba da poštuju svi i da ti zakoni važe za sve - rekao je Zečević.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović rekao je da će državotvorna opozicija nastaviti da brani Ustav i teritorijalnu celovitost Srbije.

- Mi ćemo Ustav braniti na svaki način, kad kažem na svaki način, to znači i kroz Parlament, ali svedoci smo da je taj parlament isto suspendovan i da predsednik Skupštine ne saziva već mesec dana Skupštinu, verovatno plašeći se reakcije opozicije - rekao je Mihailović.

Predstavnici opozicionih parlamentarnih stranaka još jednom su ponovili svoje zahteve - odbacivanje francusko-nemačkog predloga za Kosovo, ostavka predsednika Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih izbora u Srbiji na svim nivoima.

 

 

 

Ostavite komentar