Vesti > Politika

Vučić: Kurti neće formirati ZSO, predstoje dodatni PRITISCI na Srbiju oko KiM

Lider naprednjaka i predsednik Srbije rekao je da će se zemlja u narednom periodu suočavati sa dodatnim pritiscima oko KiM

Izvor: K1info

10/03/2023 > 16:33 >> 20:02

podeli vest:

Vučić: Kurti neće formirati ZSO, predstoje dodatni PRITISCI na Srbiju oko KiM
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, na sednici Glavnog odbora stranke, da će sazvati Skupštinu SNS za 27. maj.

Vučić je u MTS dvorani rekao da su u toku pripreme za skupštinu stranke i istakao da predstoje važne nedelje i meseci.

- Nedovoljno često držimo sednice GO i dobro je da se okupimo i saslušamo jedni druge. Oko skupštine stranke, u skladu sa statutom SNS, o čemu smo na Predsedništvu pričali, 26. ili 27. aprila, sazvaću skupštinu za 27. maj ove godine. I u toku su već unutarstranački izbori, negde se odvijaju na dobar način, negde na manje dobar način - rekao je Vučić.

Najavio je da će se na skupštini krajem maja birati svi stranački organi.

- Ali ću i danas, želim o tome da govorim, o mojoj ideji, po prvi put na sednici GO predočiti nešto što bi mogla da bude i odluka skupštine stranke. Mislim da je reč o strateškoj i suštinskoj odluci, pošto ćemo biti u uslovima kada je zemlja pod velikim spoljnim i unutrašnjim pritiscima. Jer, kad neko nije na vlasti 10 ili 11 godina, ne razume to kao svoj nesposobnost, već će krivce tražiti u nama i tako agresija postaje osnovni moto njihovog političkog delovanja - kazao je Vučić.

Dodao je da zato naprednjaci treba da se pripreme za težak period, kao i da će se zemlja suočavati sa dodatnim pritiscima oko KiM.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Lider naprednjaka i predsednik Srbije  Aleksandar Vučić izjavio je danas da ćemo se suočavati sa dodatnim pritiscima oko KiM, jer će pokušati da okrive Srbiju jer neće da potpiše de jure ili de fakto nezavisnost Kosova.

Kurti potvrdio da neće formirati ZSO

- Kurti je i danas potvrdio da neće formirati ZSO, jer nije po zakonima tzv. Kosova. Problem je licemerje svih koji u celom procesu učestvuju, a ćute na njegove reči. To nije obaveza iz novog plana već obaveza koja je odavno potpisana i nije pitanje modaliteta, kako će da izgleda. Pa će sad jedna NVO da piše statut, a sve imamo već potpisano, samo je pitanje implementacije - kazao je Vučić na sednici GO SNS.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

On je istakao da će pokušati da okrive Srbiju, jer neće da potpiše de jure ili de fakto nezaisvnost Kosova.

Vučić je istakao da je formiranje ZSO međunarodno pravna obaveza tzv. Kosova.

- Nemaju snage i želje da Kurtija pritisnu, oni su im dali još viznu liberalizaciju - kazao je Vučić.

- Svakoga dana hapse i maltretiraju Srbe, žele da Srbiju uvuku u sukob sa NATO. Svi oni zajedno žele poniženje Srbije, a to se neće dogoditi! Spremamo se za razgovore u ponedeljak i utorak, pa onda za Ohrid, verujte da mi nije jasno o čemu treba da razgovaramo. Da priznamo Kosovo? Nemojte dolaziti. Ovde nam neki organizuju proteste na dan pogroma, optužuju nas za dvostruko državljanstvo, pa se ispostavilo da to samo oni imaju. Došao sam danas da od vas preliminarno tražim podršku, ništa se neće dozvoliti pre skupštine naše stranke. Potrebno je formiranje pokreta za opstanak države sa svima onima koji to žele, bez obzira da li su članovi bilo koje stranke. I mnoge nestranačke ličnosti, da zajednički radimo na boljitku Srbije - rekao je predsednik.

Narodni porket za državu neće okupiti samo pripadnike SNS

Lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Narodni pokret za državu neće okupiti samo pripadnike Srpske napredne stranke i drugih političkih partija, već i nestranačke ličnosti i sve one kojima je stalo do pristojne i racionalne Srbije.

- Ovo je važno jer ćemo biti pritisnuti sa dva pola političke scene na koje različite spoljne opcije imaju uticaj. Mi ćemo biti jedina suštinski i originalno srpska opcija. Kad kažem srpska, mislim građana Srbije. Ne mislim samo nacionalna, već ona koja će misliti o interesima Srbije, a ne bilo koga sa istoka ili zapada, uz sve poštovanje naših partnera i na istoku i zapadu - istakao je Vučić.

Dodao je da misli da je Srbija pokazala da je čvrsta i da nije poklekla pod pritiscima koji dolaze sa svih strana.

- Srbija je jedinstvena zemlja na evropskom tlu. A mogli ste danas da vidite najavu promena politike i u Turskoj. Već od prvog maja nema više robe koja je sankcionisana, a da ide iz Turske za Rusiju. I vidite najavu promene politike i u Mađarskoj. Samo hoću da kažem da imate u vidu koliko nije lako jednoj maloj zemlji koja se drži zahvaljujući snazi koju dobija od naroda - rekao je Vučić. 

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), počela je danas posle podne u MTS dvorani.

Sednici prisustvuju i funkcioneri SNS Miloš Vučević, Vladimir Orlić, Ana Brnabić, Aleksandar Martinović, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, Aleksandar Šapić, Zlatibor Lončar, Maja Gojković, Petar Petković, Siniša Mali, Nebojša Stefanović...

Kako je ranije najavljeno, po završetku ove sednice zasedaće Glavni odbor SNS.

 

 

 

 


 

 

 

Ostavite komentar