Vesti > Politika

Vučić o izveštaju koji je objavio FREEDOM HOUSE: Da li je to nešto OBJEKTIVNO I MERODAVNO, koga vi ZAVITLAVATE?

U izveštaju Freedom House, Srbija po medijskim slobodama našla između Mjanmara i Bangladeša

Izvor: K1info/Tanjug

10/03/2023 > 07:45

podeli vest:

Vučić o izveštaju koji je objavio FREEDOM HOUSE: Da li je to nešto OBJEKTIVNO I MERODAVNO, koga vi ZAVITLAVATE?
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom novog izveštaja nevladnine organizacije Freedom House da u Srbiji može da se kaže i gleda sve, za razliku od onih koji je kritikuju.

- U Srbiji imate i ruske i ukrajinske kanale i zapadne i kineske, imate sve, a kod njih ne, zato mi nismo dobri, kod nas vlada autokratija i diktatura, a kod njih je sloboda i demokratija - rekao je Vučić na TV Hepi odgovarajući na pitanje kako je komentariše to što se u izveštaju Freedom House Srbija po medijskim slobodama našla između Mjanmara i Bangladeša.

Vučić je istakao da su za razliku od Srbije gde može da se kaže sve, kod onih koji je kritikuju neki kanali zabranjeni i skremblovani.

Rekao je i da će, kada ga neko bude ozbiljno pitao o organizaciji Freedom House, samo da mu kaže da pročita zaključak o Kosovu u kome se kaže da Kosovo najbrže napreduje zbog unapređenja prava Srba i posebno većeg broja Srba u institucijama.

- Vi se pitate šta je ovo i o čemu se radi. Koga vi zavitlavate, da li to treba da bude nešto objektivno i merodavno - rekao je Vučić.

Na pitanje kako shvata raniju izjavu Aljbina Kurtija da je Kosovo šampion demokratije, Vučić je primetio: 

- Rekao je Freedom House, nemam šta da komentarišem.

 

 

 

Ostavite komentar