Vesti > Politika

VETAR u leđa: Vučić najavio DVOCIFREN RAST penzija u JUNU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je emisije Ćirilica na TV Heppi gde je najavio dobru vest za penzionere, ali i ostale građane

Izvor: K1info

09/03/2023 > 22:05

podeli vest:

VETAR u leđa: Vučić najavio DVOCIFREN RAST penzija u JUNU
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u junu uslediti novo povećanje penzija, ali iako nije precizirao koliko, istakao je da će svakako biti dvocifreno.

Gostujući na TVHappy, Vučić je najavio da će i kasnije ove godine, u oktobru ili novembru, biti još jedno povećanje, zavisno od finansijske situacije. To povećanje, rekao je, neće biti ispod 10 odsto.

- Penzioneri će biti zadovoljni, a i plate će takođe da rastu - rekao je Vučić. 

Napomenuo je da će to biti tako osim ukoliko, kako je rekao, Srbija ne bude suočena sa nekim većim problemima, a ti problemi mogu biti samo politički.

- To su dva problema, jedno je Kosovo, drugo je odnos prema ukrajinskom ratu. Nije lako izdržati tu poziciju i da ne bih kukao to je naš izbor, mi moramo da se borimo... - naveo je Vučić.

Vučić je rekao da je Srbija sve prestigla i zaista je najbolja u svemu u regionu, čak i po platama što je delovalo nemoguće.

- Naša stopa javnog duga je 50,8 posto. Jedna od najnižih stopa javnog duga. Finansijski stojimo dobro, imamo više od pet milijardi na računu, do kraja godine imamo para. U toj politici nema mesta za ludosti i obmane, za neodgovornost i avanturizam. BiH su bile ispred Srbije za 60 evra kada sam postao predsednik, a sada smo za 100 evra ispred njih - rekao je predsednik Srbije.

 

Ostavite komentar