Vesti > Politika

BEOGRADSKI IZBORI na pomolu: PREMIJERKA i SNS uvek "za", ĐILAS potvrdio u ime OPOZICIJE

Predsednik SSP očekuje da se do kraja godine proveri volja naroda na skoro svim nivoima

Izvor: K1info/Tanjug

04/03/2023 > 19:02

podeli vest:

BEOGRADSKI IZBORI na pomolu: PREMIJERKA i SNS uvek "za", ĐILAS potvrdio u ime OPOZICIJE
Foto: ATA Images


Premijerka Srbije Ana Brnabić, ujedno i poverenica Srpske napredne stranke za Beograd, danas je izjavila da ne zna da li će i kada biti beogradskih izbora, dodajući da SNS nikad ne beži od izbora, ali se opozicija po tom pitanju utišala, na šta je brzo stigla reakcija iz Stranke slobode i pravde (SSP).

Naime, predsednik SSP Dragan Đilas izjavio je da očekuje da do kraja godine budu raspisani izbori u Srbiji na svim nivoima, osim predsedničkih - pozivajući istovremeno na izbore u prestonici.

Na konferenciji za medije u sedištu stranke, odgovarajući na pitanje novinara da li će biti beogradskih izbora ove godine, Đilas je odgovorio da je to obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle prethodnih beogradskih izbora, ali da se ogradio time da će ih biti, ako opozicija bude insistirala.

- Kao što znate, nekoliko meseci većina stranaka opozicije, osim SSP, nije želela izbore. Ono što smo mogli da čujemo oko Nove godine od stranaka proevropske opozicije je da su svi za izbore i mi tražimo izbore  u Beogradu, evo i ja sad sa ovog mesta - poručio je Đilas.

On je dodao da želi da proširi zahtev, jer smatra da situacija u Srbiji zahteva izbore na svim nivoima, osim predsedničkih, jer je predsednički mandat određen na pet godina.

- Očekujem da do kraja ove godine mi imamo beogradske izbore, ali i lokalne, pokrajinske i parlamentarne na kojima će građani Srbije moći da iznesu svoj stav, ne samo kako izgleda Beograd, već i kako izgleda Srbija i kojim putem ide - poručio je Đilas.

Sporazum nije dobar za Srbiju, odbaciti ga - nije dobro

Predsednik SSP je govorio i o evropskom planu za Kosovo i Metohiju i istakao da on nije dobar za Srbiju, ali da je besmisleno raspravljati o nečemu što je već usvojeno i što je neminovno. Ipak, Đilas je istovremeno rekao i da nije dobro odbaciti sporazum koji nije dobar za Srbiju - jer bi to našu zemlju vodilo u izolaciju, u pad životnog standarda, nemogućnost neophodnih zaduživanja i samim tim kašnjenja i smanjenja plata i penzija, prestanak investicija, dobijanja sredstava iz predpristupnih fondova.

 

Ostavite komentar