Vesti > Politika

Srbi da izvrše DRŽAVNI UDAR u Moldaviji?! Dačić OŠTRO reagovao na izjavu PREDSEDNICE Sandu

Naš ambasador u Kišinjevu dobio nalog da se hitno traži razjašnjenje čitave situacije

Izvor: K1info/Tanjug

13/02/2023 > 19:19

podeli vest:

Srbi da izvrše DRŽAVNI UDAR u Moldaviji?! Dačić OŠTRO reagovao na izjavu PREDSEDNICE Sandu
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najoštrije je demantovao izjavu predsednice Moldavije Maje Sandu koja je danas optužila Moskvu da planira da upotrebi strane sabotere, između ostalih građane Srbije i Crne Gore, kako bi srušila rukovodstvo Moldavije, po navodnim informacijama iz Ukrajine o ruskim planovima.

- Zahtevamo da organi Moldavije hitno dostave svaku informaciju koju poseduju, jer mi do sada nismo nikada dobili takvo obaveštenje iz Moldavije - naveo je Dačić.

On je dodao da je na međunarodnoj sceni puno primera lažnih vesti, ali i da Srbija neće dozvoliti da se time nanosi šteta ugledu i interesima naše zemlje, kao i prijateljskim odnosima Srbije i Moldavije.

- Dao sam nalog našem ambasadoru akreditovanom u Kišinjevu, da hitno traži razjašnjenje ovakve izjave predsednice Moldavije u Ministarstvu spoljnih poslova Moldavije, kao i da nam hitno dostave sve informacije o tome koji su to ljudi za koje se sumnja da mogu biti učesnici takvih nasilnih akcija - rekao je Dačić za Tanjug.

Ministar je podsetio da je prema zakonima Srbije svako učešće naših državljana u oružanim sukobima u inostranstvu krivično delo.

 


 

 

Ostavite komentar