Vesti > Politika

Posle velikog MITINGA Srba kod Zvečana, uhapšeni Pantić imao VIDEO sastanak sa ombudsmanom

Pantić je tražio da mu se dozvoli poseta branioca i porodice i da bude smešten u Mitrovici, a ne u bilo koju pritvorsku jedinicu

Izvor: K1info/Tanjug

23/12/2022 > 19:04

podeli vest:

Posle velikog MITINGA Srba kod Zvečana, uhapšeni Pantić imao VIDEO sastanak sa ombudsmanom
Foto: Tanjug/Ivan Radulović


Kosovski ombudsman Naim Ćeljaj, zajedno sa zamenicima Marijom Radulović i Nimanom Hajdarijem, održao je danas video sastanak sa uhapšenim bivšim policajcem Dejanom Pantićem.

Kako se navodi u saopštenju kancelarije ombudsmana, ''Pantić je tokom razgovora rekao da nema pritužbi na postupanje kosovske policije, da ima branioca i sa njim je imao onlajn sastanak, dok su 22. decembra 2022. razgovarali telefonom''. 

''Porodici je saopšteno da je uhapšen i određen mu je pritvor, a do sada se sa njima nije sastajao, jer je za sastanke i telefonske razgovore potrebna dozvola nadležnog suda'', piše u saopštenju koje su preneli prištinski mediji. 

 

Dodaje se da je Pantić ''povodom zdravstvenog stanja rekao da je napet, ali da prima adekvatnu terapiju i da koristi lekove koje mu je poslala porodica, a naglasio je i da mu je obezbeđen krevet za spavanje i da mu je uručeno sudsko rešenje o određivanju mere pritvora''.

Pantić je tražio da mu se dozvoli poseta branioca i porodice i da bude smešten u Pritvorskom centru u Mitrovici, a ne u bilo kom drugom centru, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se još dodaje da je fizički susret sa Pantićem ''bio nemoguć  zbog barikada'' i izražava zahvalnost kosovskoj policiji što je, kako se navodi, ''omogućila ovaj kontakt, uprkos vanredniim uslovima u kojima rade“.

 

 

 


 

 

 

Ostavite komentar