Vesti > Region

Policajac Kavčanin nudi jemstvo od 6,2 MILIONA EVRA za odbranu sa slobode

Jemstvo je ponuđeno kao garancija da Lazović tokom daljeg krivičnog postupka neće pobeći

Izvor: K1info/Tanjug

15/12/2022 > 10:35

podeli vest:

Policajac Kavčanin nudi jemstvo od 6,2 MILIONA EVRA za odbranu sa slobode
Foto: Tviter


Pravni zastupnici uhapšenog službenika Agencije za nacionalnu bezbednost Petra Lazovića nude 6,2 miliona evra u nekretninama i novcu da bi se on branio sa slobode, saopštio je njegov advokat Borivoje Đukanović podgoričkim Vijestima.

U predlogu za jemstvo, podsećaju da je veće Višeg suda obilo prethodnu garanciju od 1.640.300 evra.

Advokati Đukanović i Nikola Martinović u predlogu za puštanje Lazovića da se brani sa slobode pišu da, pored ranijeg predloga kaucije, dodaju hipoteku na nekretnine u Podgorici u iznosu od 4.645.000 evra, što zajedno sa već ponuđenim iznosom garancije od 1.640.300 evra iznosi 6.285.300 evra.

Oni očekuju da Sud s pažnjom razmotri novi iznos garancije za puštanje Lazovića da se brani sa slobode. Jemstvo je ponuđeno kao garancija da Lazović tokom daljeg krivičnog postupka neće pobeći.

Lazović, službenik crnogorske tajne službe, uhapšen  je 18. jula ove godine po nalogu SDT-a, zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, ali i da je kao član organizovane kriminalne grupe Kavači učestvovao u međunarodnom krijumčarenju kokaina, kao i da je odavao službene tajne vođi tog klana Radoju Zviceru.

Zbog sumnje da je deo te krimi-ekipe, SDT je izdalo i nalog za hapšenje službenika Uprave policije Ljuba Milovića.
Članovima tog klana SDT označava i Radoja Živkovića zvanog Žuti (36), Nikolu Spasojevića (43), Milana Vujotića (40) i Duška Roganovića (36).

 


 

 

Ostavite komentar