Vesti > Hronika

DIREKTORKA RIBNIKARA priznala PROPUSTE u radu PEDAGOGA i PSIHOLOGA! Evo šta je svedočila o ponašanju DEČAKA UBICE

Direktorka OŠ Vladislav Ribnikar tokom masakra nije bila u školi

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

05/04/2024 > 13:30

podeli vest:

DIREKTORKA RIBNIKARA priznala PROPUSTE u radu PEDAGOGA i PSIHOLOGA! Evo šta je svedočila o ponašanju DEČAKA UBICE
Foto: ATA Images


U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem nekadašnje direktorke škole Snežane Knežević nastavljen parnični postupak protiv porodice Kecmanović čiji je sin 3. maja u školi Vladislav Ribnikar ubio devetoro dece i čuvara škole.

Danas je trebalo da bude saslušanje Miljane Kecmanović koja nije došla i čija je punomoćnica pojasnila da ona ne želi da svedoči zbog krivičnog postupka u kojem još nije ispitana kao optužena. Vladimir Kecmanović je danas doveden u sud ali je zbog zdravstvenih razloga odmah i vraćen.

Direktorka je danas navela da je K. K. bio dobar učenik, da je išao na takmičenja i dodala da ona tokom masakra nije bila u školi. Govoreći o disciplinskim postupcima protiv zaposlenih, Knežević je navela da su u radu sekretara, pedagoga i psihologa te škole utvrđeni propusti.

Foto: Youtube PrintScreen/sovracar

 

Tokom svedočenja koje je trajalo tri sata ona je pričala o roditeljima dečaka, o uređenju škole i zaštiti od vršnjačkog nasilja. Pitanja su direktorki postavljali i oštećeni, odnosno roditelji ubijene dece, dok je Branko Anđelković pitao da li je tačno da je ona na poruku zabrinutog roditelja jer je mlađa sestra K. K. sipala na rekreativnoj nastavi vršnjacima u bočice s vodom deterdžent, kako on tvrdi, odgovorila “da li vi znate ko su njeni roditelji”.

Direktorka je negirala da je to rekla.

Nakon pauze ostali zaposleni koji su danas pozvani će svedočiti.

Ovom tužbom je, pored Miljane i Vladimira Kecmanovića, obuhvaćen i njihov sin maloletnik koji je počinio masakr. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka doneće odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K. K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost. Protiv Kecmanovića se vode tri parnična postupka, dok je ukupno podneto pet tužbi, a podneli su ih maloletnici i nastavnica istorije koji su tada teško ranjeni.

Ostavite komentar