Vesti > Hronika

ODLOŽENO SUĐENJE PORODICI KECMANOVIĆ! Roditelji dečaka ubice se NISU POJAVILI, a evo i ZAŠTO

Adrianin otac u prošlom svedočenju opisao je trenutak kada je prvi put video telo svoje ćerke

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

25/03/2024 > 10:20

podeli vest:

ODLOŽENO SUĐENJE PORODICI KECMANOVIĆ! Roditelji dečaka ubice se NISU POJAVILI, a evo i ZAŠTO
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/screenshot


Parnični postupak protiv porodice dečaka-ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar", a po tužbi porodice jedne od ubijenih devojčica, Adriane Dukić trebalo je da se nastavi danas u Višem sudu u Beogradu. 

Na današnjem ročištu planirano je svedočenje Vladimira Kecmanovića i Miljane Kecmanović, međutim ono je odloženo jer nisu došli na suđenje.

Ovaj postupak je odvojen u odnosu na onaj koji se vodi po tužbi ostalih porodica, a tužbu protiv roditelja dečaka ubice podneli su majka, otac, brat i sestra devojčice, žrtve pucnjave u Ribnikaru.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Njihov punomoćnik obavestio je sud da tuženi nisu pristupili imajući u vidu da je današnje suđenje javno, a da oni odbranu nisu izneli u krivičnom postupku koji je zatvoren za javnost.

Naveo je i da smatraju da bi davanjem iskaza na današnjem ročištu njihova odbrana bila kompromitovana u krivičnom postupku. Predložili su da sud odloži na ročište i da ih sasluša na drugom ročištu koji će biti nakon krivičnog, jer žele da daju iskaz.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 
Svedočenje Adrianinog oca na prošlom suđenju

Adriana je, podsetimo, ubijena 3. maja 2023. kad je njen drug iz razreda usmrtio još osmoro dece i čuvara škole. Njen otac Dane Dukić i majka Biljana Paunović ranije su u sudu govorili o svom detetu i agoniji koju preživljavaju posle njene smrti.

Adrianin otac u svom svedočenju prošli put je rekao da je on bio taj koji je prepoznao telo ćerke.

- Do poslednje sekunde sam verovao da to nije istina, a onda sam video kako Branko Anđelković grli svoju drugu ćerku i govori: "Nema više naše Mare", a onda su mi pokazali slike... Moje dete kako leži, kao da spava, u roze duksu - slomio se otac u sudnici.

Ostavite komentar